‘Terug in de tijd’ op KNMV YouTube


KNMV - 16 april, 2015

Aan het compleet vernieuwde KNMV YouTubekanaal wordt nu een nieuwe dimensie toegevoegd, want we gaan terug in de motorgeschiedenis met unieke beelden!

De KNMV blijft haar vernieuwde YouTubekanaal voortdurend uitbreiden met interessante en mooie filmpjes. Uiteraard worden daarbij de laatste trends in de motorwereld gevolgd, maar met een leeftijd van bijna 111 jaar kan de KNMV daar ook een uniek stuk geschiedenis aan toevoegen. Dat is nu gebeurd met het nieuwe hoofdstuk ‘Terugschakelen in de tijd’.

‘KNMV Filmdienst’

In de eerste reportage wordt gebruik gemaakt van eigen materiaal van de voormalige KNMV Filmdienst. Deze was in 1947 met een camera aanwezig op het landgoed Duinrell in Wassenaar waar toen een ‘cross-country’ werd verreden. Samen met graaf Hugo van Zuylen van Nijevelt en de 96-jarige oud-deelnemer Piet Knijnenburg gaan we op zoek naar het oude motocrosscircuit.

‘Terugschakelen in de tijd’ zal voor sommigen een feest der herkenning zijn, terwijl voor anderen een nieuwe wereld opengaat. Deze boeiende serie zal regelmatig worden uitgebreid met nieuwe filmpjes waarin de geschiedenis van de Nederlandse motorwereld en die van de KNMV centraal staat. Of het nu gaat om sport, toerisme, belangenbehartiging of bizarre noviteiten uit de oude doos.

Abonneer jezelf

Met een gratis abonnement op het KNMV YouTubekanaal blijf je goed op de hoogte met de laatste updates!

Terugschakelen in de tijd – aflevering 1