Supermoto BeNeCup van start op geliefd circuit in Zelhem


KNMV - 09 april, 2015

Na een lange winterstop gaat de Supermoto BeNeCup op zondag 12 april van start in Zelhem. Het publiek langs circuit de Vinkenkamp kan volop genieten want er zijn een aantal snelle asfaltbochten in het circuit opgenomen waar de rijders slidend doorheen komen. Een spectaculair gezicht, zeker wanneer de coureurs wiel aan wiel om posities strijden.

De rijrichting van het circuit is omgedraaid. Door deze wijziging zal de start dichtbij het onverharde deel komen te liggen, direct in het gezichtsveld van het publiek wat daar altijd massaal staat te kijken.

BeNeCup

Niet alleen het circuit is aangepast, dat geldt ook voor de hele opzet van de competitie. De KNMV en de BMB in België hebben de handen in elkaar geslagen om één sterke competitie op te zetten onder de naam BeNeCup. Er worden dit jaar negen wedstrijden georganiseerd waarvan er vier in Nederland worden gehouden en vijf in België. De rijder die over het hele jaar de meeste punten bij elkaar rijdt, wordt kampioen van de Lage Landen. Zelhem is de seizoensopener en daardoor zullen de rijders zeker op scherp staan om in deze eerste wedstrijd zoveel mogelijk punten te scoren.

Superfinale

Een interessante wijziging in het wedstrijdpakket is dat er dit jaar aan het einde van de dag een superfinale wordt gehouden. In deze wedstrijd zullen de allerbeste rijders van de nationalen, euro’s en inters het tegen elkaar op gaan nemen. Het mooie hiervan is dat de minst snelle rijders vooraan starten en de snelle mannen achteraan op de startgrid zullen plaats nemen. Dit zal zeker voor spanning en sensatie gaan zorgen!

Informatie

De entree is slechts 5 euro voor volwassenen en hier krijg je een hele dag topsport voor! De trainingen beginnen om 09:00 uur en de eerste wedstrijd zal rond de klok van 12:00 uur van start gaan. Kijk voor meer informatie op www.supermotozelhem.nl.