Rick Nieman signeert motorboek op KNMV Motordag


KNMV - 28 april, 2015

Hij is bekend van tv. Maar Rick Nieman is naast zijn werk als journalist voor RTL Nieuws ook enthousiast motorrijder én begenadigd schrijver. Tijdens de KNMV Motordag op 2 mei in Lelystad is zijn debuutroman Altijd Viareggio te koop, een roadnovel over een motorvakantie van vier vrienden. Tussen 11.00 uur en 12.00 uur is Nieman in de KNMV-tent aanwezig voor een signeersessie.

Altijd Viareggio gaat over de vrienden Douwe, Robert, Bas en Jack die op motorvakantie gaan. Maar waar de jaarlijkse reis eens een zorgeloos avontuur was van vier gezworen boezemvrienden, is het nu vooral een ontsnapping. Een week zonder vrouwen, kinderen en collega’s, waarin de mannen zich moderne cowboys voelen die met honderden paardenkrachten onder zich naar Italië scheuren. Alles lijkt weer net zoals vroeger. Maar dat is het niet. Vriendschappen zijn net motoren: als je ze niet onderhoudt, roesten ze.
 
Deze geestige en ontroerende roadnovel racet langs vrijheid en vergankelijkheid naar een fatale climax. Uiteindelijk worden de mannen gedwongen de keiharde waarheid onder ogen te zien.

Signeersessie

Tijdens de KNMV Motordag is Altijd Viareggio te koop voor € 17,95. Auteur Rick Nieman is tussen 11.00 uur en 12.00 uur in de KNMV-tent aanwezig om het boek van zijn handtekening te voorzien. Wellicht vertelt hij je ondertussen ook nog wat over zijn motoravonturen die hem door heel Europa voerden.