Laatste kans op startbewijs Red Bull Knock Out


KNMV - 21 april, 2015

Motocrossers hebben vanaf woensdag 22 april 16.00 uur de kans om zich in te schrijven voor de zwaarste motocross-strandrace ter wereld; Red Bull Knock Out. In het weekend van 28 en 29 november gaan prof en amateur motocrossers op het strand van Scheveningen het genadeloze gevecht aan tegen de natuurlijke elementen van zee en zand.

De eerste 750 inschrijvingen waren begin april binnen enkele uren al vergeven. De organisatie heeft dit jaar het aantal startplekken verhoogd. Motocrossers die begin april te laat waren, kunnen zich vanaf morgen 16.00 uur alsnog inschrijven via www.redbullknockout.nl.

Red Bull Knock Out wordt georganiseerd in samenwerking met de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging), KTM, Kärcher en de Gemeente Den Haag. Dit jaar is het aantal dagen verdubbeld en gaan honderden motocrossers in de loodzware strandrace uitmaken wie de sterkste is. Amateur motorcrossers staan naast de professionele rijders in het veld en kunnen zich meten met de wereldtop.

Praktische informatie

  • Tweede batch inschrijvingen start 22 april om 16.00 uur via www.redbullknockout.nl.
  • De inschrijfkosten voor Red Bull Knock Out bedragen € 75,- per persoon. Hierbij inbegrepen: deelnamebewijs voor Red Bull Knock Out 2015 voor 1 rijder en 1 monteur/assistent, 1 startnummer, de mogelijkheid om minimaal 1 heat van 1 uur te racen, een licentienummer inclusief verzekering (verzorgd door de KNMV – zie ook disclaimer KNMV), een overnachtingsplaats voor 1 rijder en 1 monteur/assistent (standplaats voor camper) 
  • Bij aanvang van het evenement moet elke deelnemer op zaterdag 28 november minimaal 16 jaar oud zijn 
  • Twee weken voor het evenement ontvangen deelnemers meer informatie

Kwalificatie en finaledag

Op zaterdag 28 november krijgen alle deelnemende motocrossers de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de halve finale en eventueel finale die op zondag 29 november plaatsvinden.

Voor aanvullende informatie zie www.redbullknockout.nl.