EK Motocross Slowakije


KNMV - 25 april, 2015

De EMX65 en EMX85 klassen reden dit weekend hun wedstrijd voor het Europees Kampioenschap in het Slowaakse Senkvice. Kay Karssemakers werd tweede in de EMX65, Rick Elzinga eindigde als derde in de EMX85.

Kwalificatie

 
EMX65:
De race is gewonnen door de Duitser Piller Constantin, voor de Tsjech Radek Vetrovsky en de Deen Matti Jorgensen. Beste Nederlander was Kay Karssemakers met een zesde plaats. Dave Kooker 7, Jens Walvoort 11, Sem de Lange 12. Scott Smulders is tijdens de pre kwalificatie ten val gekomen, waarbij hij een schouderblessure heeft opgelopen. Hij gaat dit weekend helaas niet meer van start.

EMX85:
De Deen Mikkel Haarup was de winnaar van de kwalificatierace, Rick Elzinga werd tweede. Raf Meuwissen 9, Stef Karssemakers 15, Rob van de Veerdonk 20, Ryan de Beer 27, Raivo Dankers 29.

Eerste manche

 
EMX65:
De Duitser Piller Constantin won de manche, voor de Tsjech Radek Vetrovsky en de Nederlander Kay Karssemakers. Sem de Lange 9, Dave Kooker 11, Jens Walvoort 13.

EMX85:
Mikkel Haarup (Denemarken) was de winnaar van de eerste manche, voor Petr Polak (Tsjechië) en Christopher Mills (GB). Rick Elzinga werd vierde, Raf Meuwissen zesde. Stef Karssemakers 15, Ryan de Beer 23, Rob van de Veerdonk 27. Raivo Dankers had nog last van een tijdens de kwalificatie opgelopen enkelblessure en ging niet van start.

Tweede manche

 
EMX65:
De Duitser Piller Constantin won ook de tweede manche. De Nederlander Kay Karssemakers werd tweede, de Tsjech Martin Vehoda eindigde als derde. Sem de Lange 7, Dave Kooiker 8, Jens Walvoort 15. Kay Karssemakers werd tweede in het dagklassement.

EMX85:
De tweede manche werd net als de eerste gewonnen door de Deen Mikkel Haarup. Rick Elzinga werd tweede, de Tsjech Petr Polak derde. Raf Meuwissen 5, Stef Karssemakers 19, Rob van de Veerdonk 27, Ryan de Beer 30. In het dagklassement eindigde Rick Elzinga als derde.