Devon Vermeulen winnaar BeNeCup Supermoto Zelhem


KNMV - 13 april, 2015

Onder mooie weersomstandigheden werd de eerste wedstrijd om de BeNeCup Supermoto in Zelhem verreden. De opkomst van de rijders was groot en het publiek werd getrakteerd op spannende wedstrijden. Devon Vermeulen werd de grote winnaar in Zelhem. Hij won niet alleen de beide manches van de prestigeklasse maar zegevierde na een spannend gevecht met de Duitser Andre Plogman ook in de superfinale.

Nadat Devon Vermeulen in de tijdtraining de pole position had veroverd, was hij ook in de eerste manche een maatje te sterk voor de concurrentie. Hij wist zich in de beginfase al op te werken naar de koppositie en reed vervolgens tien seconden weg bij zijn achtervolgers. De Duitser Andre Plogman had de tweede plaats lang in handen maar moest in de slotfase toch het hoofd buigen voor de Belg Romain Kaivers en werd als derde afgevlagd. Good old Marcel van Drunen werd vierde maar gaf na de manche toe dat hij toch nog behoorlijk wat ritme mist aangezien dit sinds lange tijd weer de eerste keer was dat hij op de supermoto zat. De Belg Sebastien Bouillon maakte de top vijf compleet in de eerste manche. Titelkandidaat Kevin Vieillevoye verloor gelijk in deze eerste manche kostbare punten omdat hij met een mechanisch probleem de wedstrijd moest verlaten.
 
Ook in de tweede manche legde Devon Vermeulen iedereen zijn wil op. Op een vierde plaats kwam hij uit de eerste ronde en had vervolgens drie ronden nodig om aan de leiding te komen in de wedstrijd. Strak rijdend liep hij weg bij de concurrentie en won de manche met een voorsprong van zes seconden op Romain Kaivers. Sebastien Bouillon kon Kaivers lang achter zich houden maar moest in het tweede deel van de wedstrijd toch zijn meerdere erkennen en kwam als derde over de finish. Marcel van Drunen kwam in de beginfase in aanraking met een Kevin Vieillevoye waarbij beide rijders ten val kwamen. Van Drunen werd nog vierde en Vieillevoye moest genoegen nemen met een zevende plaats. De Duitser Andre Plogman, die in het begin met Bouillon en Vermeulen aan het strijden was in de top drie maar ten val kwam, wist er toch nog een vijfde plaats uit te slepen.

Superfinale

In de superfinale kreeg het publiek te zien waarvoor ze gekomen waren. Devon Vermeulen en Andre Plogman streden op het scherpst van de snede voor de overwinning. Beide rijders gingen als aan een touwtje over het circuit en wisselden verschillende keren van positie. Uiteindelijk was het Vermeulen die de zege naar zich toe wist te trekken en de superfinale won voor Plogman en Marcel van Drunen.
 
In de euroklasse was het Romain Requier die won met een 3-1 in de manches voor Ruurd van Roozendaal (2-2) en Maxime Godeau (1-4). Ryad Fodil verzamelde met een 1-3 in de manches de meeste punten in de Nederlandse nationale klasse. Thieu Tausch werd tweede (4-1) en Maikel van der Zanden legde beslag op een derde plaats  (2-3). In de Belgische nationale-klasse pakte Jordan Ameys de dubbelslag en won voor Sebastien Chamberlain (3-2) en Jonathan Gaspar (2-3).

Volgende race

De tweede wedstrijd om de BeNeCup wordt op 3 mei verreden in het Brabantse Boekel.