Bendsneyder geeft visitekaartje af


KNMV - 29 april, 2015

Met een vierde plaats in de eerste ronde van het FIM CEV Repsol Moto3 Junior World Championship, afgelopen weekend op het circuit van Portimao, heeft Bo Bendsneyder laten zien dat er dit seizoen serieus rekening met hem gehouden moet worden.

De Dutch Racing Team coureur had een goed weekend op het circuit van Portimao en mocht starten vanaf de eerste startrij, maar kwam net te kort voor een plek op het podium. “We zijn met het hele team erg blij met deze prestatie, maar als ik zelf geen foutje had gemaakt had er zelfs een podiumplek ingezeten” vertelt Bendsneyder na afloop.

Nadat hij zijn matige start goed maakte door in de zesde ronde aansluiting te vinden bij het achtervolgend groepje dat streed om de derde plaats kwam Bendsneyder steeds beter op stoom. In de groep van drie lag hij regelmatig op kop. Echt wegrijden lukte de Rotterdammer echter niet. “Mijn sterke punt is het remmen, maar als ik een klein gaatje had geslagen dan kwamen deze snelle coureurs me op het rechte stuk toch weer voorbij.” Voorop vochten Joan Mir en Nicolo Bulega om de winst in de wedstrijd. Het tweetal had al snel een niet meer te overbruggen voorsprong te pakken waardoor alleen de laatste podiumplaats nog beschikbaar was.

Podiumplaats verkeken

In de eindfase van de wedstrijd maakte Bendsneyder zelf een foutje waardoor hij even langs de baan belandde maar de race wel snel kon vervolgen. Daardoor zakte hij terug naar P5 en was een podiumplek verkeken. De Dutch Racing Team coureur knokte zich in de laatste twee ronden stevig terug en werd uiteindelijk als vierde afgevlagd.