WK Zijspanrace Le Mans


KNMV - 20 september, 2014

Dit weekend werd op het Bugatti circuit, nabij Le Mans, de laatste wedstrijd verreden voor het WK zijspannen. Bennie Streuer en Geert Koerts hadden nog een kans om derde te worden in de eindstand. Dit is helaas niet gelukt, met een negende plaats in de wedstrijd, achter concurrent Gürck, eindigden ze als vierde in het wereldkampioenschap.

Kwalificatie

In de kwalificatie waren de Birchall broers het snelst. Zij waren een halve seconde sneller dan de nieuwe wereldkampioen Reeves. De Franse wildcard-deelnemer Delannoy liet zien dat hij het circuit zeer goed kent en pakte overtuigend de derde plaats. De strijd om de vierde plaats was spannend en ging tussen Päivärinta en Streuer. Lange tijd hadden Bennie Streuer en Geert Koerts de vierde plaats in handen, maar de Finse ex-wereldkampioen kwam in de laatste minuten toch nog voorbij. Het team van Streuer was weliswaar tevreden met deze eerste kwalificatie. Doordat de rondetijden erg dicht bij elkaar liggen wordt er morgen weer een spannende race verwacht. Voor Streuer en Koerts zit er niets anders op dan zo hoog mogelijk te eindigen en hopen op een foutje van Gürck. Om de derde plaats in de eindstand van het WK te kunnen behouden zal Gürck zich geen fout kunnen veroorloven.

Race

De smaakmakers waren ook deze race weer Reeves en Birchall. Beide teams vochten tot de achtste ronde een keiharde strijd om de overwinning. Toen kreeg team Reeves opnieuw te maken met een onwillige motor en moesten opgeven, zij parkeerden hun span naast de baan. Voor Birchall was het toen een eenvoudige zaak om de overwinning te pakken. De verwachte strijd om de derde plaats in het WK, tussen de teams van Gürck en Streuer, was er wel maar niet zoals de Nederlanders gehoopt hadden. Na een goede start kwamen Streuer en Koerts in de tweede bocht al naast de baan, en werden hierdoor tot een inhaal race gedwongen. Gürck kon Streuer voorblijven en pakte de achtste plaats direct gevolgd door Streuer en Koerts. En hiermee pakte  de Duitser dan ook de derde plaats in de eindstand van het WK.  Over het hele seizoen gezien is het team van Streuer tevreden met het behaalde resultaat.