Bax wint GP Rudersberg, Adriaenssen wereldkampioen


KNMV - 20 september, 2014

In het Duitse Rudersberg was dit weekend de laatste wedstrijd voor het Wereldkampioenschap Zijspancross. Etienne Bax en Kaspars Stupelis streden hier voor hun laatste kans om de wereldtitel binnen te halen. Zij moesten een achterstand van 28 punten goedmaken, dat kon alleen als klassementsleiders Adriaenssen/Van den Bogaart een grote fout zouden maken of uitvallen.

Kwalificaties

Etienne Bax en Kaspars Stupelis hebben hun kwalificatieheat weten te winnen. Ze bleven de combinaties Brown/Chamberlain en de gebroeders Stenborg voor. De andere kwalificatieheat werd gewonnen door de Franse combinatie Giraud/Musset voor Adriaenssen/Van den Bogaart en Walter/Vonbun.

Eerste manche

De eerste manche, die vroegtijdig werd afgevlagd door vastzittende teams op de baan, is gewonnen door Etienne Bax en Kaspars Stupelis, voor Brown/Chamberlain en Giraud/Musset. Ben Adriaenssen en Ben van den Bogaart eindigden als zesde, net voor Daniël Willemsen en Robbie Bax. Met deze overwinning verkleinden Bax/Stupelis hun achterstand in de strijd om de wereldtitel naar achttien punten.

Geen tweede manche

Helaas werd de tweede manche vanwege de natte omstandigheden afgelast, waardoor Etienne Bax en Kaspars Stupelis opnieuw tweede zijn geworden in de eindstand om het wereldkampioenschap. De wereldtitel ging voor het tweede jaar op rij naar de Belgisch/Nederlandse combinatie Ben Adriaenssen en Ben van den Bogaart.