Valk en Bos met wildcard naar BSB Assen


KNMV - 03 september, 2014

Kevin Valk zal met een wildcard deelnemen aan het ‘hoofdnummer’ van de British Superbikes, op 19, 20 en 21 september op TT Circuit Assen. ONK Dutch Superbike-coureur Kervin Bos greep op zijn beurt de kans om een wildcard te bemachtigen voor de Supersportklasse.

De BSB-organisatie regelde voor Kevin Valk een zitje bij het Anvil Hire Tag Kawasaki Team. Zo blijft de 21-jarige coureur uit Dronten zijn merk trouw, aangezien hij in de FIM Superstock 1000-klasse eveneens op een motor van het ‘groene merk’ uitkomt. Valk hoopt op zijn minst de prestatie van Danny de Boer, die vorig jaar met een wildcard in de Superbike-klasse meereed, te evenaren. De uitstekend rijdende De Boer werd achtste en tiende, waarop Valk vorige week in de BSB-persconferentie liet weten dat hij dan maar zevende moest worden.

Hoewel hij normaliter op een superbike meestrijdt in het ONK Dutch Superbike, liet Kervin Bos niet de kans liggen om net zoals vorig jaar, opnieuw met een wildcard deel te nemen aan de Supersportklasse van de BSB. In de persruimte van het TT Circuit roemde de Honda-coureur de sfeer, competitie, rijden in een zeer sterk veld en het fanatiek meelevende publiek.

Nederlanders in bijprogramma

Het bijprogramma van de British Superbikes is dit jaar nog omvangrijker. Er is een Moto3-klasse, 125 GP, een race van de ONK Dutch Superbike, ONK Dutch Supersport, Ducati 899 Panigale en de Moriwaki 250cc Junior Cup. In laatstgenoemde klasse doen drie Nederlanders mee, waarvan twee met een wildcard. Vasco van der Valk is de vaste rijder en Robert Schotman en Quentin Koers rijden eenmalig mee.

Meer over de British Superbikes op www.ttcircuit.com.