Update wegraceplannen 2015


KNMV - 19 september, 2014

Nadat eind juni een eerste voorzet is gegeven over de toekomst van het ONK wegrace, heeft de KNMV volop overleg gehad met de zusterbonden in België en Duitsland, organisatoren, klassenvertegenwoordigers en motorimporteurs.

Na overleg tussen besturen en directies van BMB en KNMV zal eind oktober de definitieve kalender met klassenindeling voor 2015 bekend worden gemaakt.

  • Stratencircuits: De klassen Dutch Superbikes en Dutch Supersport krijgen op de Belgische stratencircuits van Chimay en Oostende geen ONK-status. Met de Belgische motorbond wordt gesproken over de positie die Hengelo en Oss gaan innemen in het gezamenlijke wedstrijdprogramma.
    De Studiegroep Stratencircuits, die door de BMB is ingesteld en waarvan voormalig FIM-official Claude Danis deel uitmaakt, zal ook de Nederlandse stratencircuits inspecteren. Hoewel Hengelo en Oss beschikbaar zijn voor de ONK-competitie worden deze circuits separaat beoordeeld op het laten verrijden van de klassen Dutch Superbikes en Dutch Supersport.
  • Reglementen: Er is overeenkomst bereikt over een gemeenschappelijk reglement dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de besturen van KNMV en BMB. De wedstrijden worden gehouden naar Brits model (dubbele heats met korte races) en het technisch reglement is gebaseerd op de FIM-stockregels.
  • Moto3 met IDM: Het ONK in de Moto3-klasse maakt in 2015 deel uit van het IDM dat grotendeels in Duitsland wordt verreden en door Dorna Sport S.L. is geadopteerd. Er wordt gereden in twee categorieën binnen één race: de Moto3 GP en de Moto3-standaardklasse (geen tweetaktmotoren toegestaan). De beste Nederlander in de eindklassering is tevens ONK-titeldrager.
  • KTM Cup: Met initiator Arie Vos en KTM Nederland is overeengekomen om in 2015 de KTM RC390 Cup onder de vlag van de KNMV bij een aantal ONK’s in het programma op te nemen. Deze betaalbare merkenklasse is een logische stap na de SOBW-brommerklassen.
  • Moriwaki Cup: De KNMV blijft de Moriwaki 250 Junior Cup ondersteunen als vervolgstap richting topsport.
  • Zandvoort terug: Het circuit van Zandvoort wordt in 2015 opgenomen in de ONK-kalender. Uit veiligheidsoverwegingen moet het circuit op twee kritische punten worden aangepast. Over de uitvoering hiervan vindt overleg plaats nadat het circuit is gekeurd.