MXGP Brazilië


KNMV - 06 september, 2014

De voorlaatste ronde voor het Wereldkampioenschap MXGP en MX2 was dit weekend in het Braziliaanse Trindade (State of Goias). Glenn Coldenhoff kwam als enige Nederlander aan de start. Jeffrey Herlings is nog niet hersteld van zijn blessure.

Kwalificatie

WK MX2:
De kwalificatierace is gewonnen door de Franse Husqvarna coureur Romain Febvre, voor de Belg Julien Lieber en de Rus Aleksandr Tonkov. Glenn Coldenhoff mag zondag vanaf de vijfde plek starten.

Eerste manche

WK MX2:
Romain Febvre van Wilvo Nestaan Husqvarna Racing heeft de eerste manche gewonnen. Hij wist tweede man Dylan Ferrandis en derde man Arnaud Tonus achter zich te houden en pakte hiermee zijn allereerste Grand Prix manchezege. Jordi Tixier kwam slecht weg bij de start en moest van rond de tiende plaats terug naar voren komen. De Fransman knokte zich nog terug naar een vijfde plaats en knabbelde hiermee weer zestien punten van zijn achterstand op Jeffrey Herlings af. Glenn Coldenhoff zat er heel slecht bij na de start en moest vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Glenn werkte zich terug op naar de negende plaats maar moest in de slotfase Aleksandr Tonkov, die in de beginfase ten val was gekomen nog laten passeren en werd op de tiende plaats afgevlagd.

WK MXGP:
Antonio Cairoli is in Brazilië voor de achtste keer wereldkampioen geworden. De Siciliaan finishte op de vijfde plaats in de eerste manche en scoorde hiermee voldoende punten om zijn zesde wereldtitel in de MX1 (MXGP) klasse veilig te stellen. Max Nagl won de manche op overtuigende wijze, met een ruime voorsprong op Steven Frossard en Kevin Strijbos.

Tweede manche

WK MX2:
Romain Febvre heeft de Grand Prix weten te winnen. Febvre won de eerste manche en kwam in de tweede manche op de derde plaats over de finish, achter Gajser en Ferrandis. Jordi Tixier kwam opnieuw niet goed weg bij de start maar werkte zich toch nog terug op naar de vierde plaats. Met alleen de Grand Prix in Mexico nog te gaan, staat Tixier nog 23 punten achter op Jeffrey Herlings. Glenn Coldenhoff had opnieuw een slechte start en kwam op de tiende plaats over de finish.