MotoGP Aragon


KNMV - 27 september, 2014

De MotoGP, Moto3 en Red Bull Rookies Cup zijn dit weekend te gast op het Spaanse wegrace circuit van Motorland Aragon.

Kwalificaties

 
WK Moto3:
Voor de vierde keer dit jaar wist Alex Rins zijn Estrella Galicia Honda op pole positie te zetten. De Spanjaard was in de kwalificatie ruim een tiende sneller dan Danny Kent. Juanfran Guevara start vanaf de derde plaats. Jasper Iwema kwam in zijn vierde ronde ten val vanwege een gebrek aan grip achter en verloor veel tijd door reparaties aan de Mahindra. Uiteindelijk kwam Iwema in de slotfase nog wel terug op de baan, maar moest na een ronde opnieuw naar binnen met een afgebroken schakelpedaal. In de resterende zeven ronden probeerde de Drent het nog wel maar meer dan een teleurstellende eenendertigste tijd zat er niet meer in. RW Racing GP rijder Scott Deroue is met de zevenentwintigste tijd de best geklasseerde Nederlander. 

Races

 
WK Moto3:
Romano Fenati heeft de race op zijn naam geschreven, voor Alex Marquez en Danny Kent. Jasper Iwema leek op weg naar een WK punt, nadat hij vanuit de achterhoede naar voren was gereden, maar moest in de laatste ronde de Maleisiër Khairuddin nog laten passeren, waardoor de Nederlandse CIP Moto3 coureur als zestiende finishte. Scott Deroue haalde door een crash het einde van de wedstrijd niet.

Red Bull Rookies Cup Race 1:
De race uitrijden en niet te ver achter Joan Mir finishen was wat Jorge Martin nog nodig had om kampioen te worden. Dat is gelukt, Martin eindigde in de race net buiten het podium en pakte daarmee de titel. Mir won voor Stefano Manzi en Fabio di Giannantonio. Bo Bendsneyder werd vijfde, Robert Schotman twaalfde.

Red Bull Rookies Cup Race 2:
Jorge Martin heeft de laatste Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Spanjaard was het snelst op een nat circuit, voor Marc Garcia en Bradley Ray. Bo Bendsneyder werd zevende, Robert Schotman kwam in de achtste ronde (op de elfde plaats rijdend) ten val, hij moest opgeven omdat zijn motor teveel was beschadigd.