MC Utrecht laat crosswens Elyjah in vervulling gaan


KNMV - 05 september, 2014

Hij is 16 jaar, ernstig ziek en zijn grootste wens is om een keer te mogen crossen. Stichting Doe een Wens zocht een crossclub die de grote wens van Elyjah waar kon maken en MC Utrecht werkte daar onlangs meer dan graag aan mee. Sandra Reynders: „Het was heftig en mooi”.

Van tevoren had Reynders een nieuwsbrief naar de clubleden gestuurd om ouders en hun kinderen op te roepen om te komen crossen op de zondagochtend. Normaal gesproken is het dan rustig, nu waren er maar liefst 25 kinderen. „Dat maakt wel het clubgevoel los. De sfeer was heel goed, ondanks het slechte weer”. Zonder moeite leenden clubleden kleding, laarzen, nekbrace en een helm uit zodat de Elyjah goed beschermd op de motor kon zitten. Het zien van de zieke tiener deed veel ouders beseffen dat ze zichzelf gelukkig mogen prijzen met gezonde kinderen die kunnen motocrossen. Reynders: „En dan wordt je nu geconfronteerd met iemand die ziek is. Het was heftig en tegelijkertijd mooi om daar aan mee te doen, om zijn wens in vervulling te laten gaan.”

De club had ‚geen seconde’ volgens Sandra Reynders hoeven na te denken om mee te werken. Ook Marc de Reuver (als trainer), Beursfoon (85cc motor) en de Cross-shop Vijfhuizen (motocross-shirt met de naam van Elyjah erop) werkten belangeloos mee. Dit gold ook voor KNMV Verzekeringen die de dagverzekering voor haar rekening nam. „Iedereen had zoiets van: ‚natuurlijk, doen we’ en werkte direct mee. We hebben het met veel plezier gedaan”, aldus Reynders.

Omdat de spierkracht van de jongen als gevolg van zijn ziekte te sterk was afgenomen, nam Marc de Reuver achterop bij Elyah plaats om samen over het circuit te crossen. Stichting Doe Een Wens tekende uit de mond van de enthousiaste tiener op dat het „los zijn in de lucht” echt het „vetst” was. Met een lunchpakket van MC Utrecht stapte Elyjah samen met zijn moeder na afloop in een limousine, om later op de dag nog in een echte Lambourghini te rijden, mee te varen in een Powerboat over de Noordzee, zelf Sushi leren te maken en een concert bij te wonen van de DJ-formatie Yellow Claw en ze na afloop te ontmoeten. Elyah: „Deze dag was echt perfect!”