Jubileum Gouden Jopa Helm speedway in Veenoord


KNMV - 18 september, 2014

Op de legendarische sintelbaan van Veenoord worden al 60 jaar speedwayraces verreden. Uniek! En dat wordt dan ook gevierd tijdens de Gouden JOPA helm-race op 27 september.

Zes legendarische coureurs, die lang geleden op dezelfde baan successen hebben geboekt, zullen een aantal demoheats gaan rijden. Te weten: Piet Seur (82!), Fris Koppe (winnaar Gouden Helm in 1980), Hennie Kroeze, Frits Koning, Wilstroes en Sjoerd Dijkema. Het publiek kan natuurlijk een kijkje nemen in het rennerskwartier om een praatje te maken met de coureurs en om de motoren te bekijken.

Gouden JOPA helm

Het hoogtepunt van de avond wordt natuurlijk de wedstrijd om niet alleen de gouden, maar ook de zilveren en bronzen JOPA-helm. Iedere rijder wil deze trofee in zijn prijzenkast. Voor de race zijn coureurs gecontracteerd uit Zweden, Finland, Oekraïne en Polen en wordt er nog onderhandeld met rijders uit Engeland en Duitsland. De Nederlandse coureurs die aan de start komen zijn: Henry van der Steen, Sjoerd Rozenberg, Henk Koonstra, Mark Stiekema, Pascal Swart, Nick Lourens, Lars Zandvliet en de winnaar van de zilveren helm in 2010; Henk Bos.

In het bijprogramma komen de senioren en nationalen aan de start die strijden om de Veenoord Bokaal 2014. Voor deze prijs zullen ’s middags al enkele voorseries worden verreden.

De veiligheid is dit jaar extra gewaarborgd door het gebruik van zogeheten air fences, dit zijn kussens die in de bochten worden geplaatst.

Bezoekersinformatie

Het programma begint om 18.45 uur met de voorstelling van de coureurs, de eerste heat start om 19.00 uur. Een entreekaart kost € 13,- en kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen € 6 voor toegang tot dit schitterende evenement. Parkeren en het programmaboekje is gratis. Kijk voor meer informatie op www.speedwayveenoord.com.