Iwema vervangt Schouten in Moto3


KNMV - 24 september, 2014

KNMV-selectierijder Bryan Schouten, die dit seizoen uitkwam in het Moto3-team van CIP Moto zal met ingang van de GP van Aragón voor onbepaalde tijd vervangen worden door Jasper Iwema.

Na het afgelopen jaar als tweede geëindigd te zijn in het EK Moto3 en meerdere podiumplekken te hebben gehaald in het Spaanse CEV-kampioenschap werd voor Bryan Schouten de mogelijkheid gecreëerd om zich verder te ontwikkelen in het wereldkampioenschap. Een zware competitie waarin alles moet kloppen met mens en machine. De afgelopen periode is duidelijk geworden dat niet alle benodigde factoren voldoende onder controle waren om voor Bryan de juiste omstandigheden te creëren.

Jasper Iwema die in dit seizoen zijn wildcard tijdens de TT als 12de afsloot en daarmee vier WK-punten behaalde, is daarop benaderd om al dit weekend op het circuit van Aragón de Mahindra van CIP Moto te bemannen. 

Bondscoach Barry Veneman: “Het zijn moeilijke beslissingen maar we moeten ook kijken naar de realiteit en de veiligheid. Voor het rijden in het WK Moto3 is een volledige focus en 100% concentratie nodig. Als die er niet zijn maak je geen kans en wordt het uiteindelijk zelfs onveilig. We moeten nu kijken hoe we Bryan weer op zijn niveau krijgen, want ik ben er zeker van dat hij de rijcapaciteiten heeft. Jasper heeft dit seizoen een duidelijk andere sporthouding aangenomen, heeft de focus en verdient de kans om zich te laten zien.”

Bryan Schouten: “ Ik heb de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken om een Grand Prix-rijder te worden. Daarbij ben ik ondersteund door veel mensen en organisaties die me met raad en daad en niet in de laatste plaats met vertrouwen en met geld de mogelijkheid gaven m’n talent te ontwikkelen. Bij het Franse CIP-team heb ik de kans gekregen een Grand Prix rijder te worden. Dit heeft ons beiden niet gebracht wat we ons daarbij voorstelden. De prestaties en de resultaten die ik wilde en wil boeken zijn er onvoldoende gekomen en daar baal ik van. Ik weet namelijk zeker dat ik het kan en daarom zal ik de komende weken en maanden er hard aan werken te laten zien dat ik een gedreven sporter ben die het verdient een plek te hebben in de GP. Het mag duidelijk zijn dat het zeer doet op deze wijze en nu te moeten stoppen, maar zoals ik al eens eerder heb gezegd ‘Luctor et Emergo’. Ik ga daarom ook niet wijzen, want ik heb geleerd dat als je naar een ander wijst en er meer vingers naar jezelf wijzen. Hoe moeilijk het ook is misschien, maar ik wens Jasper alle succes. Hij weet hoe moeilijk het is om dit te ervaren.”