Team district West stelt zich voor


KNMV - 26 september, 2014

Wie zijn toch die officials die voor KNMV-district West actief zijn? Hoog tijd om eens kennis te maken met de vrijwilligers die voor dit district actief zijn, want: „mede dankzij de inzet van vrijwilligers in de districten krijgt de KNMV voor motorrijders een gezicht”.

Peter van den Berg (52) – voorzitter

Hij is voorzitter van district West sinds september 2013 en al motorrijder sinds 1983. Peter is in het trotse bezit van enkele Yamaha-offroadmotoren, waaronder de XT 500 en GS 1150, voor de diverse trips en reizen. Als voorzitter zorgt de motorenthousiasteling, naast de gebruikelijke bestuursaangelegenheden, voor draagvlak voor en uitvoering van het beleid van de KNMV richting de clubs en leden die lid zijn.  Van den Berg onderhoudt contacten met die clubs en vertegenwoordigt de KNMV op evenementen en bij representatieve aangelegenheden in het district. Kort na zijn aantreden maakte de voorzitter al kennis met de toerclubs binnen het district en komende herfst en winter volgen de sportclubs.

Peter van den Berg benadrukt de vacatures die er zijn binnen het district. “Er ligt binnen het districtsbestuur een grote uitdaging bij de tijdige invulling van de vacatures die zijn ontstaan wegens het aanstaande vertrek – wegens einde zittingstermijn – van de secretaris/penningmeester en de sportcommissaris. Wij hopen op kandidaten die affiniteit hebben met de inhoud van deze functies en bereid zijn om hier tijd en energie in te steken.” 

Eveline Blok (45) – toercommissaris en lid Commissie Recreatief Motorrijden

Zij is begonnen als toercommissaris, maar werd enkele maanden later ook al lid van de Commissie Recreatief Motorrijden. Hoewel ze nog maar 4 jaar haar motorrijbewijs bezit, maakt ze dat ruimschoots goed door maar liefst 20.000 km per jaar op haar Triumph Bonneville te reizen. “Ik kan me geen leven zonder een motor meer voorstellen!”, aldus Eveline Blok. Als toercommissaris is Eveline de schakel tussen de toerclubs, het bondsbureau en het districtsbestuur en haar rol kan daarbij zowel adviserend als ondersteunend zijn. Je moet in ieder geval van alle markten thuis zijn, want de Triumph-rijdster kan op verzoek ook workshops en presentaties verzorgen. Het leukste vindt Blok toch het contact met de clubs tijdens clubbezoeken.

En afgelopen jaar speelde de toercommissaris een actieve rol bij de organisatie van de eerste KNMV Motordag in Lelystad. “En dag voor en door motorrijders die door ruim 2000 mensen werd bezocht. Vooral de clinics en workshops bleken populair en werden positief gewaardeerd. Een dag die zeker in 2015 een vervolg gaat krijgen”, zo blikt Eveline Blok terug. Ze is positief over de inzet van de vrijwilligers in de districten. Blok: “Mede dankzij de inzet van vrijwilligers in de districten krijgt de KNMV voor de motorrijders een ‘gezicht’.”

Kay van Geuns  (41) – toercommissaris

Al vanaf zijn 20e jaar is Kay van Geuns, woonachtig in Utrecht – gegrepen door het motorvirus. Toen hij als 20-jarige begon met motorrijles, waande hij zich als een ware Kevin Schwantz wiens posters boven het bed van Kay hingen. Na een zomer bijbaantjes en geen colleges kon hij eindelijk zijn eerste eigen motor kopen: een Kawasaki Z1000 ST uit 1979 (met cardan en kickstarter). Daarna volgden nog vele andere motoren en op dit moment beschikt Kay van Geuns nog een FZR 1000 en een XR 600.

Bestuurservaring deed de Utrechter op bij de Studenten Motorclub. Kay van Geuns: “Begin dit jaar zag ik op de KNMV-site de mogelijkheid om mij aan te melden als vrijwilliger voor het districtsbestuur van district West. Een geweldige kans om weer bezig te zijn met mijn passie, het motorrijden, en hierbij anderen te helpen om dit samen te beleven en het zo goed mogelijk te organiseren.” Over de samenwerking met zijn mede ‘teamgenoten’ van district West niets meer dan lof. “Ik heb geweldige collega’s die heel professioneel bezig zijn met ons district en alles wat hier speelt. Hierdoor kom ik ook in aanraking met nog meer aspecten van het motorrijden en de motorsport. Geweldig om dit erbij te kunnen en mogen doen”, besluit Van Geuns.