Frank Nieman kampioen in SOBW Expi Klasse


KNMV - 09 september, 2014

Nadat hij twee weken geleden zijn kampioensfeest uit moest stellen vanwege pech, pakte Frank Nieman afgelopen weekend in Eindhoven wel voldoende punten om zich tot kampioen te laten kronen in de SOBW Expi Klasse.

Een vierde plaats in de eerste race bleek al voldoende. Nieman: „Het is fantastisch om kampioen te worden. In het begin van het seizoen ben ik wat slecht van start gegaan maar daarna ben ik sterk teruggekomen. Deze race was erg spannend, natuurlijk zat ik wel even te rekenen en wist ik dat als ik vierde zou blijven en Manuel tweede dat ik de titel op zak had. Voor mij was het toen rustig uitrijden en geen risico’s meer nemen. Dat is gelukt, ik ben erg blij met de winst in dit kampioenschap!”

In de tweede race kan de HD Racing Team-coureur voluit rijden en gaat dan ook voor de winst. Na een spannende race met Victor Steeman en Dennis van Melzen, raakt van Melzen twee ronden voor het eind langs de baan i.v.m. een technisch mankement en kan Frank Nieman in stijl de winst pakken. Steeman passeert op ruim 2 seconden na Nieman als tweede de finish.

Op 27 september vindt de laatste SOBW-race van 2014 plaats. Die dag zal dan ook de beslissing vallen over wie er de 2e en 3e plaats in het eindklassement verovert.