Finale SOBW Topscooterklasse een ‘thriller’


KNMV - 29 september, 2014

Zelden was de finale van de SOBW Topscooterklasse zó spannend. Bart Klazen en Jos Koelewein stonden voor de start van de race op het circuit op de Wijthmenerplas in Zwolle beiden bovenaan het klassement met nul punten onderling verschil. In Zwolle werd bepaald wie kampioen werd.

Jos Koelewijn kwam als winnaar uit de strijd, al kreeg hij zijn titel niet cadeau. De uit Noordwijkerhout afkomstige coureur vocht een titanenstrijd uit met Bart Klazen. Nek aan nek en voortdurend van koppositie wisselend vlogen de scootercoureurs over het asfalt. In de eerste race raakte Klazen in de laatste ronde door een remfoutje even buiten de baan waardoor Koelewijn met ruime voorsprong won.

In de tweede race is het opnieuw spannend tussen de twee koplopers, maar is het opnieuw Koelewijn die de finishvlag als eerste ziet en daarmee zijn kampioenschap in 2014 veilig stelt. 

Kampioen NSF Open

Ook in het NSF Open Kampioenschap werd zaterdag de kampioen bekend. Rick Dunnik had met een comfortabele voorsprong in het klassement de titel al op zak na winst in de eerste race. In de tweede race werd hij derde, maar dat maakte de verlegen Staphorster niet uit. “Dit is mijn eerste kampioenschap en dat is erg leuk”, aldus de kersverse kampioen.