De Rouwe verlaat Tweede Kamer


KNMV - 19 september, 2014

Sander de Rouwe (33) zal begin volgend jaar de Tweede Kamer verlaten waar hij namens het CDA o.a. de portefeuilles infrastructuur en mobiliteit beheert. In die hoedanigheid heeft De Rouwe de laatste jaren veel contacten met de motorwereld opgebouwd en zich ingezet voor de veiligheid van motorrijders.

De jonge politicus, die al sinds 2007 in de Tweede Kamer zit, is voorgedragen als CDA-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in Friesland en hij zal in het voorjaar van 2015 Den Haag verruilen voor Bolsward.

“Ik kijk terug op acht goede jaren, waarin ik heel prettig heb gewerkt met de KNMV om de motorsafety te vergroten. De kennis van de motorbond en de leden heb ik regelmatig in de debatten mogen gebruiken en daar ben ik alle leden zeer dankbaar voor”, zegt De Rouwe. “Vanuit de provinciale politiek is er echt nog veel werk te verzetten op ditzelfde terrein. De meeste verkeerslachtoffers vallen bijvoorbeeld op de provinciale wegen. En de kraamkamer van nieuwe motorrijders is niet Den Haag, maar de regio, waar veel jonge mensen voor het eerst kennismaken met de motorfiets. Ik blijf me daarvoor inzetten. Heel graag tot ziens, wellicht in onze mooie Friese provincie!”