Arie Vos kampioen ONK Dutch Superbikes


KNMV - 24 september, 2014

Door tijdens de British Superbikes in Assen de ONK Dutch Superbikes-race te winnen, is Arie Vos met nog één ONK te gaan al verzekerd van de titel in de koningsklasse van het Open Nederlands Kampioenschap wegrace.

Het betekent de achtste titel voor de Fortron-Kawasaki-coureur. Vooraf had de 38-jarige coureur er echter totaal niet op gerekend dat hij tijdens de British Superbikes de titel in het ONK kon binnenhalen. Arie Vos stond in het klassement tweede achter Nigel Walraven. Toen deze echter tijdens de race ten val kwam, kreeg Arie Vos de eerste plaats én de titel in de schoot geworpen. Met de titel op zak, heeft de inwoner van Oss te kennen gegeven te stoppen met wegrace.

Arie Vos in het persbericht van Kawasaki: “Eigenlijk was ik in 2013 al van plan te stoppen met racen maar toen Henk Salomons (General Manager – Kawasaki Benelux) mij benaderde om in 2014 nog één keer alles te geven heb ik niet lang hoeven na te denken. Ik ben apetrots dat ik de titel heb binnengehaald!”

Henk Salomons: “Kawasaki Benelux is Arie dankbaar voor zijn inzet dit jaar. We zijn trots op de titel en vinden het prachtig dat Arie zijn carrière afsluit op het merk waar hij ooit mee is begonnen”. “We zijn nog niet helemaal klaar met Arie want we hebben nog wat wilde plannen waar hij een enorm belangrijke rol ik kan vervullen, daarover later meer…”.