WSBK Magny Cours


KNMV - 04 oktober, 2014

Michael van der Mark is (ondanks een valpartij) als tweede geëindigd in de World Supersport race op het circuit van het Franse Magny Cours. In de European Junior Cup werden Jaime van Sikkelerus en Vasco van der Valk als vierde en vijfde afgevlagd.

World Supersport

 
Kwalificatie
De Fransman Jules Cluzel was tijdens een spannende kwalificatie het snelst voor Lucas Mahias en Kenan Sofuoglu. Wereldkampioen Michael van der Mark kwalificeerde zich als vierde.

Race
Jules Cluzel heeft zijn thuisrace op een nat en verraderlijk circuit gewonnen. Achter de MV Agusta coureur kwam Michael van der Mark, ondanks een crash waardoor hij terugviel naar de zevende plaats, als tweede over de finish. Veteraan Roberto Rolfo passeerde als derde de finish.

European Junior Cup

 
De race was er een met veel crashes, Javier Orellana pakte de winst voor Dorian Lavile en de nieuwe kampioen Augusto Fernandez. Jaime van Sikkelerus en Vasco van der Valk werden vierde en vijfde.

Eindstand kampioenschap
Met zijn derde plaats had Augusto Fernandez genoeg punten om zich tot kampioen te kunnen laten kronen, voor Orellana en Licciardi. Jamie van Sikkelrus staat met 48 punten op een tiende plaats, Ricardo Brink werd net 13 punten 19e, Vasco van der Valk met 11 punten 20e, Maurice Karsijns met 7 punten 24e en Max van Schoonhoven staat met 3 punten op een gedeelde 29e plaats.