Toertip: Herfsttoertocht van MC Zwolle en Omstreken


KNMV - 09 oktober, 2014

In deze periode ‘regent’ het herfstritten. De MC Zwolle en Omstreken voegt zich moeiteloos in het rijtje clubs dat ook in het najaar wil blijven toeren. Hun Herfsttoertocht beperkt zich niet tot een route door Overijssel, maar duikt ook de Achterhoek in. Voor elk wat wils, meldt de club.

Toeren zit de ongeveer honderd leden van de MC Zwolle en Omstreken zo ongeveer in de genen. Hoewel er in de jaarplanning onder andere clubmiddagen en feestavonden zijn opgenomen, leert een blik op de toerkalender dat het rijden van ritten de ‘core business’ is van de MC Zwolle en Omstreken. Gedurende het heel jaar zet de vier man sterke toercommissie maar liefst ruim twintig tochten uit die gezamenlijk of individueel kunnen worden gereden. Daarnaast pakken clubleden ook de motor vol voor het traditionele Kampeerweekend en de Tweedaagse of het Duitslandweekend. Ook zogenoemde ‘open’ toertochten heeft de club op de kalender staan, en na de Eerste Middagtoertocht, de Voorjaarstoertocht, de Avondvierdaagse en de Drempelvreestocht (‘om nieuwe leden over de drempel te krijgen’) sluit komende zondag 12 oktober de Herfsttoertocht het ‘open’ seizoen af voor de MC Zwolle en omstreken.

De Achterhoek in

De jaarlijkse Herfsttoertocht kent twee versies. Onderweg kunnen deelnemers besluiten of ze zich beperken tot de korte route van zo’n 176 kilometer. Er is echter ook een wat langere route van 209 kilometer. De routes bieden voor elk wat wils, meldt de club. Hoewel de MC Zwolle en Omstreken over een clubonderkomen beschikt, start de toertocht in Zwolle aan de Wipstrikkerallee. Van daaruit voert de route voor een deel door Salland en plaatsjes als Laag Zuthem, Liederholthuis, Broekland, Wesepe, Lettele en Bathmen. Daar wordt de ‘grens’ overgestoken met de Achterhoek. Via Lochem gaat het dan verder langs Markelo waar de route weer door Salland voert, terug naar Zwolle.

Gezellig de winter door

In Laren nabij Lochem is er dan de genoemde keuzemogelijkheid: ‘all the way’ gaan voor 209 kilometer of de wat kortere route van 176 kilometer pakken. De lange versie komt via een aantal omzwervingen weer in Laren uit. Vanaf dat punt kun je als deelnemer weer aansluiten op de korte route. Klinkt het ingewikkeld? Het feit dat de route op papier en ook op GPS aangeleverd wordt, zal je ongetwijfeld weer probleemloos naar Zwolle terug brengen.

En als je de smaak te pakken hebt: de MC Zwolle en Omstreken organiseert ook nog een bierproefmiddag, ‘om ons gezellig door de winter te helpen’. Wel eerst lid worden!

Handig om te weten

  • Toerrit: de Herfsttoertocht van de MC Zwolle en omstreken
  • Waar? Startpunt is Café Restaurant Urbana, Wipstrikkerallee 213 in Zwolle
  • Wanneer? Zondag 12 oktober
  • Hoe laat? Starten kan tussen 9.30 en 11.00 uur
  • Hoe lang? 176 of 209 kilometer (ook op GPS)
  • Kosten? Kosten van deelname bedragen 5 euro
  • Meer info? www.mczwolle.nl