Succesvolle selectiedag Moriwaki 250 Junior Cup


KNMV - 23 oktober, 2014

De KNMV organiseerde donderdag 22 oktober op het TT Circuit in Assen een selectiedag voor potentiële Nederlandse Moriwaki 250 Junior Cup-rijders. Bondscoach Barry Veneman had hiervoor talenten uit onder meer de Molenaar NSF 100 Cup en de Yamaha R125 Cup uitgenodigd.

Het was dus zeker geen open dag voor iedereen die wel eens op een Moriwaki wilde rijden, maar uitsluitend voor talenten die na het begin van hun racecarriere de stap willen gaan maken richting de Moto3, Red Bull Rookies, ONK Supersport of het EK Superstock 600. Naast een actief gedeelte op de baan, luisterden de 11 jonge coureurs ook naar de uitgebreide presentaties met de plannen voor 2015 van Rutger Belt van Ten Kate Racing en Barry Veneman namens de KNMV. De bondscoach wegrace presenteerde zijn plan over de begeleiding van de jeugd naar de top.

Na de presentaties was het tijd voor actie met eerst een gezamenlijke warming-up en vervolgens het opwarmen van de Moriwaki-motoren op de TT Junior Track. Vervolgens werden er ook nog twee sessies verreden op het grote TT Circuit. Niemand minder dan Bryan Schouten was uitgenodigd als voorrijder. Volgens de organisatie was het ‚niet voor niets’ dat de talenten geselecteerd waren en werd het al met al een succesvolle dag.