Moriwaki selectiedag powered by KNMV


KNMV - 17 oktober, 2014

Op 22 oktober zal er een selectie-evenement plaats vinden op het TT Circuit Assen waar Nederlandse talenten de kans krijgen om in de toekomst de stap naar de GP te maken!

In 2015 strijden maar liefst drie Moriwaki 250 Junior Cup kampioenen voor podium plaatsen in het prestigieuze Red Bull Rookies kampioenschap! Vandaag werd bekend dat ook Moriwaki-kampioen van 2014 Patric Pullkinnen voor de talentenschool van de MotoGP geselecteerd is. Bo Bensneyder #64 en de 2013 kampioen Robert Schotman #9 krijgen er een geduchte concurrent bij. Daarnaast zal ook Rory Skinner aan de start verschijnen in dit gezelschap. De Schot reed afgelopen seizoen 2 races mee met een 3e positie tijdens de British Superbikes op Assen.

Dit succes bewijst eens temeer dat de Moriwaki 250 Junior Cup dé internationale opstap is naar een professionele GP-racecarrière! Voor alle Nederlandse racetalenten die in 2016 ook een kans willen hebben op een overstap naar de Red Bull Rookies: grijp je kans!

Selectiedag op uitnodiging

Op woensdag 22 oktober vindt de selectiedag voor de Moriwaki Cup 2015 plaats op het TT circuit Assen. Deelname is enkel en alleen op uitnodiging van KNMV-bondscoach Barry Veneman en is bedoeld voor rijders die volgend jaar of in 2016 in deze Cup mee willen gaan strijden.

Vanwege het internationale karakter van de Cup zijn we op zoek naar de beste Nederlandse rijders om zich in dit veld te presenteren. De Cup vindt zijn oorsprong nu eenmaal in Nederland en het Oranje gevoel houden wij in ere.De Moriwaki Cup heeft in 2013 en 2014 veel rijders afgeleverd voor de Red Bull Rookies selectie en de kampioenen van deze jaren zijn dan ook Nederlandse vaste deelnemers aan deze prestigieuze Cup.

Ondersteuning door KNMV

De Cup wordt in 2015 ondersteund door de KNMV en deelname aan de Cup zal dan niet alleen het racen inhouden maar er wordt een compleet programma gepresenteerd. Voor Nederlandse deelnemers betekent dit ook dat de KNMV de individuele rijders ondersteunt op diverse gebieden zodat de weg naar de top mogelijk is!

Rijders die niet geselecteerd worden kunnen natuurlijk altijd een kijkje komen nemen op het TT circuit op 22 oktober vanaf 12.00 uur om de presentatie bij te wonen of de motoren van dichtbij te komen bekijken. De paddock is vrij toegankelijk.

Voor meer informatie over de Moriwakicup 2015 ga je naar www.250juniorcup.com.