KNMV Motocross Scoutingdagen


KNMV - 03 oktober, 2014

De KNMV Motocross Scoutingdagen zijn momenteel in volle gang. Circuit Lelystad was twee dagen lang “the place to be”!

Op donderdag 2 oktober waren in het totaal 21 rijders, die zich hadden aangemeld uit de klassen 50cc, 65cc KW en 65cc GW, als eersten aan de beurt. Op een perfect geprepareerde baan werd er door ze heel hard gereden en de rondetijden logen er niet om.
 
Op vrijdag 3 oktober was het 85cc dag. Met 36 rijders en hun ouders/begeleiders op het rennerskwartier was het een drukke maar zeker een gezellige dag. Deze “toekomstige GP rijders” hadden allang gehoord dat het de 50/65cc rijders op donderdag goed afgingen, dus ook bij hen ging de gashandel vol open. De baan was weer in goed conditie en de weersomstandigheid kon niet beter (zonnig nazomers warm!).
 
De aanwezige KNMV medische dienst had, op twee gevallen na, niet veel te doen. De inzet van de ouders / begeleiders was top, zij bemensten de vlaggenposten op het circuit wat de veiligheid zeer ten goede kwam. Voor de scouts Marcel Hartman en Carlo Hulsen waren het twee inspannende dagen om alle rijders goed te kunnen beoordelen op onder meer rijtechnisch vlak.
 
Maandag 6 oktober is de derde scoutingdag voor rijders in de 125cc op het circuit in Emmer-Compascuum en dinsdag 7 oktober is de vierde scoutingdag maar dan voor rijders in de MX2 op het circuit in Eindhoven.
 
Begin week 42 krijgen de alle rijders, die deel hebben genomen aan de KNMV Motocross Scoutingdagen, bericht of zij in het selectieproces verder zijn (of niet) en wie door is om deel te nemen aan de fysieke selectietweedaagse (in de herfstvakantie). Daarna wordt door de bondscoach motocross bepaald welke rijders in aanmerking komen voor een plaats in de nationale- of internationale motocrossselectie 2015.