Kampioenen ONK wegrace 2014


KNMV - 14 oktober, 2014

Na de traditionele Race of the Champions op TT Circuit Assen zijn alle kampioenen in het ONK wegrace bekend. Onder meer in de ONK Dutch Supersport en de Dutch Moto3 was de titelstrijd voor afgelopen weekend nog niet beslist.

Dutch Supersport

Na een tumultueus verlopen tweede race, waarbij titel kandidaten Christiaan Nobel en Davy Thoonen beiden in laatste ronde in de GT-bocht ten val kwamen, is het Rob Hartog die de titel pakt in het ONK Dutch Supersport. Zilver was er voor Christiaan Nobel en Davy Thoonen veroverde het brons.

Dutch Superbike

Arie Vos was al kampioen en dus richtte de aandacht zich afgelopen weekend op TT Circuit assen op wie er dan zilver en brons zou veroveren. In de twee races was Nigel Walraven het sterkst, beide keren voor Arie Vos (2) en Peter Schalken (3). Voor het kampioenschap deed Suzuki-coureur Walraven ook goede zaken: dankzij de dubbele winst eindigde hij als tweede in het ONK Dutch Superbike. Allard Kerkhoven eiste het brons in de eindstand op.

Dutch Sidecars

Bij de zijspannen was de strijd om het kampioenschap eveneens al beslecht, in het voordeel van Kees Kentrop. Desalniettemin werd het een spannende race op de Drentse heide, met aan de start regerend wereldkampioen Tim Reeves en voormalig wereldkampioen Päivärinta. Streuer en Koerts wisten de wereldkampioen op de streep net te verslaan.

Dutch Moto3/ Supermono, Dutch Classics, Ducati 3D Cup

Bij de Dutch Moto3, die een gecombineerde race reed met de Supermono, veroverde Ernst Dubbink zijn tweede Nederlandse titel in de Moto3-klasse. Bij de Supermono’s was het dubbel feest voor Mike Velthuijzen: naast kampioen in de FIM Europe Supermono Cup, werd hij ook Nederlands kampioen Supermono. Jan-Frank Bakker bleek dit seizoen de sterkste bij de Dutch Classics, hij mag zich Nederlands kampioen bij de Dutch Classics noemen. Bij de Ducati 3D Cup Pro was Atiba Belgrave de grote favoriet voor het kampioenschap. Een val in de eerste race maakte het echter nog behoorlijk spannend. In de tweede race nam Belgrave echter met een overwinning revanche en werd daarmee tevens kampioen. In de Open-klasse van de Ducati 3D Cup mag Theo Kerssens zich kampioen noemen.