Stuntrijder Jeremy Vonk in zee met Ducati


KNMV - 22 oktober, 2014

Stuntrijder Jeremy Vonk, onder meer bekend van de KNMV Motordag, heeft zich voor de komende 3 jaar verbonden aan Ducati en Moto Puro. Jeremy zal als eerste ter wereld gaan stuntrijden met een Ducati 899 Panigale.

Jeremy Vonk: “Ik ben natuurlijk superblij, het is een unieke kans om te kunnen stunten met een Ducati 899 Panigale en daarmee zet ik mij als stuntrijder op de kaart.” Volgens hem is het een ‘jongensdroom’ om met dit Italiaanse merk zijn stunts uit te voeren. “Net zoals het racen met een Ferrari”, aldus de stuntrijder.

Tussen 2005 en 2009 reed Vonk actief mee in competities, waarbij zijn beste resultaten een 2e plaats in de categorie stoppie en een 3e plaats in de categorie freestyle betroffen. Ook toerde hij in 2006 met de Monster Jam Tour, een stuntshow langs diverse Europese steden waarbij ook het Gelredome in Arnhem werd aangedaan. Tussen 2009 en 2011 stapte hij over naar de motocross. In zijn eerste wedstrijdjaar in de MX1-klasse liep hij echter een zware rugblessure op. Na anderhalf jaar revalidatie is hij teruggegaan naar zijn roots die in het stuntrijden liggen.

Ducati en Moto Puro zijn erg blij dat Jeremy zijn keuze is gevallen op de 899 Panigale. De combinatie van Jeremy zijn agressieve rijstijl en de performance van een 899 Panigale zullen voor spectaculaire shows gaan zorgen.

Website: www.jeremyvonk.com.