Jeffrey Herlings blijft KTM trouw


KNMV - 31 oktober, 2014

Jeffrey Herlings heeft zijn contract met het Red Bull KTM Factory Team met twee jaar verlengd. De rijder uit Elsendorp had nog een contract voor 2015 en dit betekent dus dat hij tot eind 2017 voor het Oostenrijkse merk in actie zal komen.

Herlings rijdt al sinds eind 2009 voor het fabrieksteam van KTM. In 2010 werd hij in Valkenswaard de jongste winnaar van een MX2 Grand Prix-wedstrijd ooit. Sindsdien heeft hij twee MX2-wereldtitels en 43 GP-overwinningen gepakt. In 2014 was de KTM-rijder 18 races ongeslagen en won Herlings iedere GP waarin hij van start ging, met de laatste wedstrijd in Mexico als uitzondering op de regel.

Jeffrey Herlings toonde immens veel moed en vastberadenheid door in Mexico te trachten om zijn wereldtitel te verdedigen, iets waarmee hij van de hele motorsportwereld respect verdiende. In het kampioenschap werd hij uiteindelijk tweede.

De Elsendorper is blij met zijn nieuwe contract: „Ik heb nu vijf seizoen bij KTM gehad en ik ben erg blij dat Pit (Beier) mij een kans geeft om voor nog eens drie jaren bij het team te blijven. Het team heeft een fantastische prestatie geleverd en ik hoop dat we kunnen doorgaan met goed nieuws en goede overwinningen in de toekomst.”