Gezocht: ervaringen motorrijders Kooimeerplein Alkmaar


KNMV - 21 oktober, 2014

Wanneer er op exact dezelfde plaats meerdere motorrijders onderuit gaan, dan is er mogelijk sprake van een gevaarlijke situatie ter plaatse. De KNMV is op zoek naar ervaringen van motorrijders met het Kooimeerplein in Alkmaar.

Aanleiding is een mail die de KNMV kreeg van Danny Cornelissen, die met zijn motor op 29 september j.l. op het Kooimeerplein ten val is gekomen. Terwijl hij het ongeluk aan het afhandelen was met de politie en een berger, ging er prompt een motorrijdster op precies dezelfde locatie ook onderuit. Toen de nieuwswebsite Dichtbij.nl op 13 oktober een artikel publiceerde over een soortgelijk ongeluk op het Kooimeerplein, besloot Danny een reactie te plaatsen. En de onfortuinlijke motorrijder bleek bepaald niet de enige te zijn die slechte ervaringen heeft met het Kooimeerplein. In de reacties op het Dichtbij.nl-artikel meldde zich nog een motorrijder die op het betreffende verkeersplein ook hard met het wegdek in aanraking is gekomen. KNMV-gediplomeerd motorrijinstructeur (KGI’er) Willem Zevering, van motorrijschool Willem in Alkmaar, bevestigt de gevaarlijke situatie ter plaatse.

Ervaringen gezocht

Rijd jij wel eens over het Kooimeerplein en herken jij je in de verhalen van de motorrijders die onderuit zijn gegaan? Wat veroorzaakt volgens jou de gevaarlijke situatie en op welk punt van het verkeerpslein is het precies gevaarlijk? Of ben jij juist van mening dat het Kooimeerplein niet gevaarlijk is voor motorrijders? Stuur een mail met jouw bevindingen naar KNMV afdeling Opleidingen: opleidingen@knmv.nl t.a.v. Arjan Everink, hoofd Verkeer en Opleidingen.

Naar aanleiding van de mails kan de KNMV al dan niet actie ondernemen richting de wegbeheerder. Bij voorbaat dank voor je hulp!