FIM richt veiligheidsinstituut motorsport op


KNMV - 03 oktober, 2014

De internationale motorsportbond FIM heeft deze week het FIM Instituut geopend: een non-profit organisatie die zich richt op het ontwikkelen van technische oplossingen om de veiligheid in de motorsport en de duurzaamheid van het motorrijden te verbeteren. Het FIM Instituut is gevestigd op het Technopark MotorLand nabij het circuit van Aragón in Spanje.

FIM President Vito Ippolito over de reden van het oprichten van het FIM Instituut: „De veiligheid van rijders en de circuits heeft top-prioriteit voor de FIM. We zijn van plan om in de laboratoria apparaten en materialen te testen die gericht zijn op veiliger motorrijden en te analyseren hoe ongelukken gebeuren, zodat we ze kunnen proberen te voorkomen. MotorLand bood ons goede faciliteiten en uitstekende experts, dichtbij een belangrijk circuit. We willen dan ook de lokale autoriteiten en het management van MotorLand bedanken voor hun steun.”

Het FIM Instituut richt zich op zeer uiteenlopende zaken en kan beschikken over het multifunctionele complex van Motorland Aragon dat niet alleen een wegracecircuit huisvest, maar ook een kartcircuit, diverse offroadcircuits en een locatie waar rijders, officials en personeel getraind en waar goedgekeurde apparaten getest kunnen worden.