Bendsneyder en Schotman blijven Red Bull Rookies


KNMV - 01 oktober, 2014

Ook in 2015 rijden Bo Bendsneyder en Robert Schotman mee in de Red Bull Rookies Cup. Beide coureurs kregen afgelopen zondag in Aragon officieel te horen dat ze volgend jaar opnieuw van harte welkom zijn.

Op het Spaanse circuit werd de laatste race van het 2014-seizoen van de talentencompetitie verreden, die ook wel eens als de voorportaal voor de MotoGP wordt beschouwd. Diverse voormalige Red Bull Rookies Cup-coureurs rijden nu in het Grand Prix-circuit mee. Denk bijvoorbeeld aan Scott Deroue en Karel Hanika (beiden Moto3).

“Trots op prestaties”

Bo Bendsneyder eindigde in het eindklassement op de 9e plaats. Aan het begin van het seizoen had hij zich ten doel gesteld om in de top vijf te eindigen. Dat is helaas niet gelukt. Toch kijkt Bendsneyder tevreden terug op zijn debuut in deze prestigieuze talentenklasse. “Ik heb ontzettend veel geleerd dit jaar. Het starten gaat steeds beter en het agressiever rijden kan nog wel beter. Het was een mooi seizoen waar ik als nieuwkomer een mooi resultaat heb neergezet. Ik ben net op twee punten na geen beste nieuwkomer geworden maar uiteindelijk is het seizoen erg goed verlopen en ben ik trots op mijn prestaties!”

Progressie en veel plezier

Robert Schotman kijkt ook tevreden terug. „Over mijn eerste seizoen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup ben ik daarentegen wel heel tevreden, ik heb veel geleerd, heb de nodige progressie geboekt en heel veel plezier gehad. In mijn eerste seizoen heb ik 28 punten weten te scoren en ben daarmee op de 19e plaats geëindigd in het kampioenschap. Daarnaast kan ik met gepaste trots melden dat ik ook voor 2015 verzekerd ben van een plek in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Volgend seizoen hoop ik een stap voorwaarts te maken en weer net zo veel plezier te beleven als in 2014.”