WSBK finale Qatar


KNMV - 02 november, 2014

Dit weekend was de laatste ronde voor het WK Superbike en WK Supersport op het Losail International Circuit in Qatar. Michael van der Mark nam in stijl afscheid van het WK Supersport door ook de laatste race van het seizoen op zijn naam te schrijven.

Kwalificatie WK Supersport
In zijn laatste ronde wist Jules Cluzel de MV Agusta naar de pole positie te rijden. De Fransman was 0,372s sneller dan Michael van der Mark, Lorenzo Zanetti werd derde.

Race WK Supersport
Wereldkampioen Michael van der Mark heeft in stijl afscheid genomen van de World Supersport klasse door de laatste wedstrijd van het seizoen te winnen. Ratthapark Wilairot en Jules Cluzel eindigden als tweede en derde.

Eindstand kampioenschap
Wereldkampioen Michael van der Mark kwam in de eerste race ten val maar wist in alle daaropvolgende races te winnen of tweede te worden. Van der Mark pakte de winst in Assen, Donington Park, Sepang, Portimão, Jerez en Losail en sprokkelde daarmee 230 punten bijeen. Cluzel (148 punten) werd met drie overwinningen en 82 punten achterstand tweede in het kampioenschap. Marino (125 punten), Zanetti (112 punten) en Coghlan (109 punten) maken de top vijf vol. Tony Coveña eindigde als 25e met 7 punten.