Wijzigingen klassenindeling KNMV motocross-competities


KNMV - 26 november, 2014

De KNMV is voornemens om op donderdag 27 november de licentieaanvraag open te stellen voor het seizoen 2015. Alle licentiehouders krijgen per e-mail bericht op het moment dat de licentieaanvraag open is gesteld, de planning is dat dit in de loop van de ochtend zal plaatsvinden.

Tot op heden is er nog geen definitieve goedkeuring op het motocrossreglement 2015. Omdat hier wel een aantal wijzigingen in zitten ten aanzien van de klassenindeling is het wenselijk dat deze informatie bekend wordt gemaakt alvorens de licentieaanvraag open wordt gesteld. Om die reden dat wij op dit moment enkel de wijzigingen in de klassen indeling bekend maken, overige wijzigingen zullen in een later stadium bekend worden gemaakt.

Wijzigingen

  • ONK Open klasse komt te vervallen. De Commissie is van mening dat deze klasse niet langer in stand kan worden gehouden. Rijders die tot dit seizoen een licentie hebben gehad voor het ONK Open kunnen kiezen uit de klassen: NK MX1 en Cup MX1. Rijders die in aanmerking zouden willen komen voor een ONK MX1 licentie kunnen hiervoor een dispensatie verzoek indienen bij de Motocross Commissie via het secretariaat: r.bremmer@knmv.nl.
  • Cup MX2 2-takt komt te vervallen. Ondanks de vele meldingen die de KNMV heeft ontvangen over een splitsing van de Cup MX2 klasse is dit jaar gebleken dat er helaas niet voldoende animo voor was. Om die reden dat de Commissie heeft besloten de Cup MX2 2-takt klassen te laten vervallen en weer één Cup MX2 klasse te organiseren.
  • NK Open en Cup Open worden van naam veranderd, deze zullen komend seizoen als NK MX1 en Cup MX1 georganiseerd worden.