Motorfiets zoekt coureur


KNMV - 07 november, 2014

De SOBW organiseert al meer dan 25 jaar wegracekampioenschappen voor lichte motoren, scooters en brommers. Om diverse redenen belanden veel motoren in de schuur. De SOBW zoekt daarom coureurs die op een beschikbare motor, scooter of brommer wil gaan racen. Vrijwel altijd mét begeleiding van een ervaren monteur of coureur. Zo is het betaalbaar én haalbaar om te starten met de wegracesport.

Veel beschikbare motorfietsen

Vaak heeft een beginnende coureur geen of weinig financiële middelen om een motorfiets aan te schaffen. Ook ontbreekt het nog wel eens aan technische know-how om een motor, brommer of scooter te onderhouden en te prepareren. Vraag en aanbod worden nu door de SOBW bij elkaar gebracht. Teams die besloten te stoppen met racen omdat hun coureur(s) stopten hebben vaak nog een of meerdere goed lopende machines in de schuur staan. Coureurs die overstapten op een andere machine hebben hun vorige liefde meestal ook nog in bezit. Of coureurs die om andere redenen zijn gestopt met racen willen hun kennis en passie wél graag overbrengen op anderen en bieden hun motor te leen aan.

Eenvoudig aanmelden

Het principe is simpel: geïnteresseerde rijders sturen een mail naar info@sobw.nl met daarin hun wensen om te racen. De SOBW zoekt naar de beste combinaties en brengt coureur en motor bij elkaar. In vrijwel alle klassen zijn beschikbare machines aanwezig om te worden gebruikt door de  nieuwe coureur. Bijna altijd wordt deze coureur bijgestaan door een team, eigenaar of oud-coureur met technische kennis en hulp. Elke coureur maakt zijn eigen (financiële) afspraken met de eigenaar van de motor.

De SOBW organiseert races in de volgende klassen:

  • Sportklasse: bij uitstek geschikt als opstapklasse. Deze klasse komt het dichts in de buurt bij de bromfietsen die op de openbare weg rijden.
  • Formuleklasse: de opvolger van de Sportklasse met meer technische vrijheden. Zo mogen naast legale straatbandenook regenbanden worden gebruikt.
  • Expiklasse: de snelste schakelklasse van de SOBW. De Expiklasse biedt nog meer technische mogelijkheden. Er wordt gereden met slicks en regenbanden
  • Topscooterklasse: deze deelnemers rijden de snelste rondetijden Het is verplicht om het originele frame van een straatscooter te gebruiken en banden zijn reglementair voorgeschreven.
  • Trofeo Scootermatic Replica: een instapklasse voor de beginnende scooterracer. Er mogen slechts enkele onderdelen vervangen worden door Malossi-onderdelen.
  • Yamaha R125 Cup: een viertaktklasse die competitie beidt op gelijkwaardige motorfietsen. Een perfecte klasse om door te groeien.
  • NSF Open klasse: dit is ook een viertaktklasse waarbij de specificaties zoals door de fabrikant aangegeven in het werkplaatshandboek leidend zijn. Een mooie opstapklasse die gezien het formaat van de motorfietsen speciaal bedoeld is voor jongens en meiden tot 14 jaar.
  • Molenaar NSF 100 Championship: deze klasse wordt volledig georganiseerd door het team van oud-GP-coureur Arie Molenaar. Verschil met de NSF Open is dat de coureurs op basis van diverse criteria geslecteerd worden. Een zeer betaalbare en professionele opstapklasse voor jeugd van 9 t/m 14 jaar.

Kijk voor meer info op www.sobw.nl.