MotoMe aflevering 8


KNMV - 28 november, 2014

De ‘Tickets to the Tropics’ zijn reeds geboekt voor de tropische, unieke uitzending van over twee weken, maar eerst begeeft MotoMe zich nog op glad ijs in eigen land.

  1. Wat kun je nog op de openbare weg met een 1000 cc hypersport die in zeven seconden naar de 200 per uur brult? En waar je in de eerste versnelling al je rijbewijs mag inleveren? Nou, aan de grote fabrikanten te zien nog genoeg, want voor 2015 worden de hypers alleen maar extremer. En duurder. Dus namen we een werkweek lang een vijf jaar oude GSX-R1000 ter hand voor een herfstige, realistische test op de pittoreske openbare weg. Valt zo’n test met afzien en kicken nog te overleven zonder ABS en tractiecontrole?
  2. Tegelijkertijd biedt de langzaam invallende winter royale gelegenheid om bij de kachel een special te bouwen of je fiets te customisen. De binnenlandse show bij uitstek om alvast inspiratie op te doen is de traditionele Big Twin Bike Show in Rosmalen. MotoMe stroopte de show af op zoek naar bijzondere machines, mensen en lichaamsdelen met Delfts Blauw. En we vonden ze te kust en te keur. En zagen dat de show allang niet meer voorbehouden is aan Harley’s en zelfs deftige merken en stands mag verwelkomen.
  3. Motorscooters, u zegt?! In een programma dat bol staat van cafe racers, de geur van olie en vette decibellen? Ja dus. Maar zap niet gelijk door, want onze test van de Sym 600 en Kymco 400 cc grenst aan hooliganisme in een bedje van mobiliteit. Daarnaast: kun je uberhaupt nog iets van fun of de ware motorspirit ervaren op een dergelijke Tupperware box? Wij onderzochten het grondig in Mokum ‘centre ville’ en zwaaiden naar motorrijders zonder te worden teruggezwaaid…

Zoals je van ons gewend bent kenmerkt ook deze achtste editie van MotoMe zich door een bruisende cocktail van geheel subjectief onderzoek, ongezouten onafhankelijkheid, ongecompliceerde authenticiteit en een eetlepel relativering en zelfspot.

MotoMe aflevering 8

Uitzending gemist

Heb je eerdere MotoMe-uitzendingen gemist? Geen zorgen, deze zijn nog steeds (en tot in lengte van dagen) te bekijken wanneer jij dat wilt.

MotoMe aflevering 1
MotoMe aflevering 2

MotoMe aflevering 3

MotoMe aflevering 4

MotoMe aflevering 5

MotoMe aflevering 6

MotoMe aflevering 7