MotoMe aflevering 7


KNMV - 21 november, 2014

Heb ook jij ook het gevoel dat er alleen nog maar BMW boxers en K-series ons wegennet bevolken? Ach ja, het is de tijd van het jaar vrienden, waarin jaarlijks een nieuwe ijstijd zich lijkt aan te dienen, geschminkte gasten door je schoorsteen kruipen en alle puur hobbymatige tweewielers gedwee in hun verwarmde garage wachten op lente. Daarnaast valt er in dit Siberische tijdvak weinig anders aangenaams te doen dan de eerste zes afleveringen van MotoMe opnieuw, of (foei!) voor het eerst te bezichtigen. En wat heeft MotoMe aflevering 7 voor hartverwarmends in petto?

  1. Een vergelijkende rijtest van twee totaal afwijkende Amerikanen uit dezelfde stal van het schathemeltjerijke Polaris Industries; de Victory Vision Tour en de Indian Chief Classic. Eerstgenoemde heeft de uitstraling van een URO (Unidentified Riding Object) met wereldse toeristische eigenschappen, de Indian oogt kaler en cooler dan wat er zich onder Bart’s veelbesproken muts bevindt…
  2. Natuurlijk het tweede deel van onze marathon op de Milanese Eicma, de show van het jaar. Dit schouwspel der noviteiten waar damesbenen per strekkende meter in de aanbieding lijken te liggen, bracht een opvallende keur aan tendenzen. Brachten we in aflevering 5 de terugkeer van de hypersports en toersportieve allroads, nu nemen we de crazy custom/cafe racer-scene onder de loep. En laten we motorscooters niet onbesproken.
  3. ‘Zeg, hoe langzaam kan jouw motor?’ Ofwel: trial. Het oogt als ballet en zou om die reden een plaats verdienen als discipline bij de Olympische Spelen. Maar is het ook aangenaam om zelf te doen? Het antwoord wisten we eigenlijk al, dus gingen we vooral voor ons grote plezier op trialles bij Alex van den Broek. Multivoudig Nederlands trialkampioen, ‘hot shot’  tijdens EK’s en WK’s en evenementenman, kun je nauwelijks een betere treffen. Daarnaast presteert meneer het de helse Erzberg Rodeo uit te rijden, wat MotoMe’s Bart en Joost direct degradeert tot ongetrainde sukkels…

Naar goed gebruik kenmerkt ook deze zes MotoMe zich door een bruisende cocktail van ongezouten onafhankelijkheid, ongecompliceerde authenticiteit en een mespunt relativering.

MotoMe aflevering 7

Uitzending gemist?

Heb je eerdere MotoMe-uitzendingen gemist? Geen zorgen, deze zijn nog steeds (en tot in lengte van dagen) te bekijken wanneer jij maar wilt.

MotoMe aflevering 1
MotoMe aflevering 2

MotoMe aflevering 3

MotoMe aflevering 4

MotoMe aflevering 5

MotoMe aflevering 6