MotoMe aflevering 6


KNMV - 14 november, 2014

Hoewel ook wij inmiddels in het aardedonker aanschuiven in de files en het wegdek verraderlijk glibberig begint te worden op twee wielen, brengt MotoMe de bekende warme zon op je beeldscherm en in je gemoed. De zesde aflevering van het documagazine over motorrijden en –rijders, louter te bewonderen via de digitale snelweg.

In deze aflevering:

  1. De onontkoombare Zwarte Cross, goed voor 180.000 bezoekers. Maar in plaats van ons – zoals in de gebruikelijke media – te focussen op Jellinek-fähige taferelen en vermeende domme boeren, toog MotoMe er met de volgende vraag naar toe: hoe ‘cross’  is de Zwarte Cross nog? Is motorpassie nog voelbaar of wordt het verdrongen door kermis, muziek, merchandising en marketing?
  2. Een pot stevig gassen met de EBR1190RX, het laatste product van de even geniale als gestoorde mafkees Erik Buell. De ouwe Yankee rocker staat weer stevig met de hakken in het asfalt gegraven en boort zich opnieuw in het segment der racy V-twins.  Tijd voor een racerit met Amerika’s superbike-trots op het fraaie circuit van Laguna Seca. Eh pardon: Lelystad.
  3. De Show van Milaan, ook wel Eicma, deel 1. Traditiegetrouw vlogen de weggetrokken satijnen doeken ons om de oren en maakten de onthullingen van nieuwe motoren alle teasers tot waardeloze verleden tijd. In onze eerste speurtocht concentreren we ons op de opmerkelijke renaissance van de hypersports en de revival van Britse klassieke merken.

Naar goede traditie loopt ook deze zesde MotoMe zwanger van de ongezouten onafhankelijkheid, ongecompliceerde authenticiteit in een bedje van gezonde relativering.

MotoMe aflevering 6

Oude afleveringen gemist? Geen nood:

Bekijk hier aflevering 1
Bekijk hier aflevering 2

Bekijk hier aflevering 3

Bekijk hier aflevering 4

Bekijk hier aflevering 5