Loi vervangt Deroue bij RW Racing GP


KNMV - 16 november, 2014

RW Racing GP heeft Livio Loi vastgelegd als nieuwe rijder voor haar team. De 17-jarige Belgische coureur zal in 2015 met een Honda uitkomen in de Moto3-klasse. Dit betekent dat er voor Scott Deroue geen plaats meer is in de Nederlandse renstal.

RW Racing GP heeft maar één startplaats in 2015, wat inhoudt dat het maar één rijder kan contracteren. Dat bracht het enige Nederlandse Grand Prix-team in een lastig parket en dwong teameigenaar Roelof Waninge en manager Jarno Janssen zware beslissingen te nemen. “We zijn heel blij met het vertrouwen dat we van Honda krijgen, gebaseerd op de goede relatie en resultaten in het verleden,” verklaart teameigenaar Roelof Waninge. “De Honda is op dit moment absoluut de beste motor in de Moto3 en we zijn vereerd dat wij er eentje hebben gekregen. Helaas betekende dat ook wel dat we keuzes moesten maken wat de coureur betreft. We willen Scott Deroue bedanken voor zijn inzet de afgelopen twee jaar. We houden hem in het oog.”
 
Scott Deroue en zijn manager Rob Filart wisten dat het moeilijk was nog een jaar door te gaan. “We willen Roelof Waninge, Jarno Janssen en de rest van het team bedanken,” zegt Filart. “Zonder hen zou Scott niet de kans hebben gekregen om Grand Prix te rijden. Hoewel het nu een zware dobber is, hebben we alle begrip voor de keuzes die moesten worden gemaakt. We wensen het team en Livio het allerbeste toe.”
 
“Livio heeft laten zien waartoe hij in staat is,” zegt teammanager Jarno Janssen. “Hij is een rijder die punten haalt, met de vierde plaats in Argentinië als hoogtepunt. Dat is waar wij naar op zoek zijn. Samen met Honda geloven wij dat er nog veel meer in Livio zit dan hij tot nu toe heeft kunnen laten zien.”

Bron: RW Racing GP