KNMV wint internationale prijs voor VRO Risico


KNMV - 21 november, 2014

De internationale motorsportbond FIM heeft aan de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) de FIM Road Safety Award toegekend. Deze prijs wordt jaarlijks tijdens het gala van de overkoepelende motorsportbond uitgereikt aan een organisatie of persoon die zich inzet voor het verbeteren van de verkeersveiligheid onder motorrijders.

De KNMV ontvangt de FIM Road Safety Award 2014 voor het ontwikkelen en aanbieden van de VRO Risico, een eendaagse opleiding die motorrijders traint in het herkennen van gevaren in het verkeer. De training krijgt wereldwijd veel wetenschappelijke waardering en erkenning. In Nederland heeft de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) de VRO Risico uitgebreid onderzocht. Het is gebleken dat deze training zowel op korte termijn (na enkele maanden) als de lange termijn (na één tot anderhalf jaar) een positief effect heeft op veilig rijgedrag en gevaarherkenning van en door motorrijders.

De internationale jury die de FIM Road Safety Award heeft toegekend bestond uit:
– Mr. Jesper Christensen, Director FIM Public Affairs Commission;
– Mr. Tim Buche, President and CEO Motorcycle Safety Foundation of the USA;
– Dr. Luciano Ionio, Chairman Road Safety Working Party United Nations Economic Commission for Europe;
– Dr. Rohit Baluja, President Indian Institute of Road Traffic Education;
– Dr. Ing. Achim Kuschefski, Director Institute for Motorcycle Safety Germany.

KNMV-voorzitter Jan de Geus nam de award tijdens het gala, dat op zondag 23 november plaatsvond in het Spaanse Jerez, namens de motorbond op het podium in ontvangst. De Geus toonde zich zeer verheugd: „Dit is echt de kroon op het werk na jarenlange inspanningen van onze instructeurs als ook de financiële investering die wij als motorbond gedaan hebben in het ontwikkelen van deze voortgezette rijopleiding.”

FIM Gala

Tijdens het FIM Gala worden alle wereldkampioenen in de diverse motorsportdisciplines gehuldigd. De FIM Road Safety Award is samen met de FIM Environmental Award de enige niet-sportprijs die tijden het gala wordt uitgereikt.