Henk Knuiman schrapt Dakar-deelname


KNMV - 05 november, 2014

Na tien keer van start te zijn gegaan in de rally der rally’s, zal Henk Knuiman in 2015 niet in de Dakar Rally van start gaan. Na 3 keer in de top 10 en 7 keer in de top 20 te zijn geëindigd kiest Knuiman nu voor de motocrosscarrière van zijn kinderen Jeremy en Damien.

In een persbericht laat de Dakar-veteraan weten dat dit keer de motivatie en het gevoel voor de voorbereidingen van een nieuwe Dakar ‚ver te zoeken’ waren. Drukte op de zaak en geen zin om op de motor te gaan zitten waren hier debet aan. Een telefoontje van de Dakar-organisatie, ASO, deed Knuiman nog even besluiten om zich tóch op Dakar 2015 te gaan voorbereiden. Echter, de twijfel bleef. Zeker omdat zijn begeleiding van zonen Jeremy en Damien in de motocross z’n vruchten heeft afgeworpen. Damien is Nederlands kampioen 50cc geworden en Jeremy werd bij de MON tweede in de klasse 65cc grote wielen.

Keuze voor de jeugd

Voor het eerst in 10 jaar samen met het gezin Oud en Nieuw vieren en samen met zijn vrouw Priscilla en de kinderen – ‚die altijd 200% achter mij staan’ – een nieuwe uitdaging in de motocross aangaan met zijn kinderen. Dat perspectief gaf de doorslag: er komt geen Dakar 2015 voor Henk Knuiman.

Overigens stopt de KTM-rijder niet helemaal met de wedstrijdsport. Naar eigen zeggen blijft hij zelf ‚lekker rijden’ door deel te nemen aan motocrosswedstrijden, ONK enduro’s en kleine rally’s.