Europese motorsportbond lanceert EK Stock 250cc 4-takt


KNMV - 20 november, 2014

In een hotel nabij Rome heeft de Europese motorsportbond FIM Europe de EK 250cc stock 4-takt gelanceerd. Dit nieuwe, betaalbare, wegracekampioenschap moet jonge coureurs voorbereiden op een carrière in de wegrace.

De EK Stock 250cc 4-takt bestaat uit zes dubbele races en volgt de kalender van het Alpe Adria-kampioenschap, met zes evenementen in Italië (Adria Raceway), Hongarije (Pannoniaring), Kroatië (Rijeka), Tsjechië (Most), Hongarije (Hungaroring) en Slowakije (Slovakiaring). De nieuwe raceklasse is niet gebonden aan één merk en staat open voor alle bouwers en fabrikanten.

Met de EK Stock 250cc wil de Europese motorspotbond een betaalbaar en sterke titelstrijd neerzetten voor de diverse motorsportbonden, teams en coureurs. FIM Europe-voorzitter Dr. Wolfgang SRB: “We misten nog een makkelijk, goedkoop en geloofwaardig Europees kampioenschap dat kan fungeren als een opstap voor jonge coureurs.” Luigi Favarato, voorzitter van de Alpe Adria motorsportbond spreekt van een ‘pre-Moto3 klasse’. Volgens Martin de Graaff, voorzitter van de FIM Europe Sport Commissie is dit nieuwe kampioenschap “het begin en niet het eindresultaat” en wordt er met motorsportbonden gekeken naar mogelijkheden in andere klassen. Het enige wat nog ontbreekt, zijn de coureurs om de kosten te kunnen dekken.