Bondscoach Hartman maakt cross-selectie bekend


KNMV - 25 november, 2014

Na een uitgebreid en zorgvuldig traject zijn de namen van de rijders die geselecteerd zijn voor de internationale cross-selectie van de KNMV bekend. Bondscoach Marcel Hartman selecteerde zes coureurs. Tijdens het Achterhoek Wielerspektakel in Varsseveld kwamen ze voor het eerst bij elkaar.

De internationale selectie van de KNMV:

  • Raivo Dankers (85cc grote wielen)
  • Rick Elzinga (85cc grote wielen)
  • Marcel Conijn (125cc)
  • Roan van de Moosdijk (125cc)
  • Nancy van de Ven (MX2)
  • Rene de Jong (MX2)

De selectie bevat veel nieuwe namen, ‘oude’ namen zijn  volgens bondscoach Hartman “in goede teams met begeleiding terecht gekomen. En dat is precies het doel van ons opleidingstraject.”

Scoutingsdagen

Voor het eerst werden de talentvolle rijders gescout via de KNMV Motocross Scoutingsdagen. Tijdens deze dagen kon een ieder met een (jeugd)motocrosslicentie van de KNMV in de leeftijd van 5 t/m 19 jaar, en in het bezit van de Nederlandse nationaliteit, zijn of haar rijtechnische vaardigheden tonen op één van de vier circuitdagen. De tweede etappe was een traject bij Defensie waarbij onder meer de mentale en fysieke conditie, kracht en samenwerkend vermogen van de potentiële selectierijders werd getest.

Nationale selectie

Binnenkort worden ook de namen van de coureurs bekend die voor de nationale selectie geselecteerd zijn. De nationale selectie vervangt de oude districtsselecties. In deze selectie zijn de beloften voor de toekomst opgenomen.

Achterhoek Wielerspektakel

Tezamen met de enduro- en wegraceselectie voor 2015 nam de internationale motocross-selectie zondag 23 november tijdens het Achterhoek Wielerspektakel deel aan de georganiseerde veldtoertocht. De opbrengst van die tocht komt ten goede aan de stichting Kanjers voor Kanjers. Deze fysieke activiteit past uitstekend in het voorbereidingsprogramma van de selectie dat bestaat uit trainingen op het gebied van conditie, (mentale) kracht, voedingsleer, alsmede ook uit het volgen van binnen- en buitenlandse trainingsstages.