Bo Bendsneyder rijdt sterke race in Portugal


KNMV - 03 november, 2014

Startend vanaf de zeventiende plaats wist Bo Bendsneyder dat de CEV Moto3-race op het circuit van Portimão een lastige zou worden. De coureur van het Dutch Racing Team liet zijn kop echter niet hangen en wist in de wedstrijd maar liefst elf plaatsen te winnen en kwam daarmee als zesde over de finish.

Bo: “Het was een moeilijk weekend, de kwalificatie verliep niet zoals ik had gehoopt en daar baalde ik wel van. De motor was goed afgesteld maar ik kwam niet goed in mijn ritme. In de warm-up ging het ondanks de stevige wind die er stond erg goed en kon ik – op oude banden – makkelijk mee met de snelsten. Dat gaf veel vertrouwen voor de wedstrijd. Ik had mijn pijlen gericht op plek tien of twaalf, dat ik zesde ben geworden is echt fantastisch!”

Vooruitblik op Valencia

De zesde plaats is zijn beste resultaat tot nu toe in het Spaanse Open kampioenschap. Hij klimt daarmee naar de twaalfde plek in het klassement. Over twee weken volgen de laatste twee wedstrijden van het seizoen op het circuit in Valencia. “Ik ga met een goed gevoel de laatste wedstrijden in. Valencia is een bekend circuit voor mij. Vandaag heb ik laten zien dat ik er goed bij kan zitten. Alleen moet de kwalificatie nog wel wat beter, als ik rond de tiende startplek sta is het toch wat makkelijker om meteen met de snelle jongens mee te gaan. Nu verlies ik nog teveel tijd met het inhalen van coureurs om te komen waar ik wil zitten.”