Aandacht voor VRO Risico bij Wegmisbruikers


KNMV - 03 november, 2014

Het tv-programma Wegmisbruikers heeft in de uitzending van 2 november j.l. spontaan aandacht besteed aan de VRO Risico van de KNMV.

In een vraaggesprek met presentator Andre van der Toorn, gaf Koos Spee te kennen dat motorrijders zelf actie kunnen ondernemen om hun veiligheid op de weg te verbeteren. De oud-officier van justitie haalde het onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) aan, waaruit blijkt dat motorrijders na het volgen van de Voortgezette Rijopleiding Risico (VRO Risico) langdurig veiliger rijgedrag  en een betere gevaarherkenning vertonen. Koos Spee: „De meeste motorrijders overschatten hun rijvaardigheid en onderschatten de risico’s.”

KNMV Hoofd Verkeer en Rijopleidingen Arjan Everink was blij verrast door de aandacht voor de VRO Risico in Wegmisbruikers. „Wij waren van tevoren niet geïnformeerd, maar zijn uiteraard blij dat een goed bekeken tv-programma aandacht besteedt aan deze voortgezette rijopleiding. Belangrijke kanttekening is dat het zeker geen belerende training is, waarin we twijfelen aan de verkeersvaardigheid van de motorrijder. In de VRO Risico combineren we de onderlinge uitwisseling van passie met de door deelnemers ervaren spannende momenten in het verkeer.”

De VRO Risico bestaat uit een theorie, groepsdiscussies en twee praktijkritten die op video worden vastgelegd. Lees hier meer over de VRO Risico.

Item terugkijken

//www.youtube.com/embed/ZNN51-CG6yY

Bekijk hier de volledige aflevering van Wegmisbruikers terug.