Van der Mark wint op Donington Park


KNMV - 24 mei, 2014

Op het circuit van Donington Park werd dit weekend gereden voor het wereldkampioenschap Superbike, Supersport en zijspannen. Ook de European Junior Cup kwam aan de start. Michael van der Mark heeft in Engeland zijn tweede World Supersport zege binnengehaald.

Kwalificaties

World Supersport:
Op een nat Donington Park circuit heeft Michael van der Mark zaterdagmiddag zijn eerste World Supersport pole weten te behalen, met een voorsprong van 0,7 seconden op tweede man Kenan Sofuoglu. Kev Coghlan wist zich als derde te kwalificeren. Tony Covena werd 21e in de kwalificatie.

WK Zijspannen:
De kwalificatie werd onder slechte weersomstandigheden verreden. Reeves pakte de pole voor Birchall. Het Nederlandse team Streuer/Koerts kwalificeerde zich als achttiende.

European Junior Cup:
De Nederlander Jaimie van Sikkelerus noteerde zaterdag de derde tijd op het kletsnatte Engelse circuit. De eerste op vrijdagmiddag verreden kwalificatie is vanwege de regen bepalend voor de startopstelling. Josh Harland start vanaf pole. Van Sikkelerus zal vanaf de 14e plaats starten en Van Schoonhoven vanaf de 19e plaats.

Races

World Supersport:
De race werd verreden op een volledig droog Donington Park circuit. De vanaf de pole vertrokken Nederlandse Pata Honda coureur Michael van der Mark was tijdens de twintig ronden tellende wedstrijd het snelst, voor Jules Cluzel en Kev Coghlan. Van der Mark had in de beginfase moeite de kopgroep te volgen, maar kwam steeds beter in zijn ritme en passerde de ene na de andere tegenstander om in de zeventiende ronde de koppositie over te nemen. In de voorlaatste bocht probeerde Cluzel nog een laatste aanval op de leidende Van der Mark in te zetten, maar de Nederlander wist deze aanval af te slaan en met een voorsprong van slechts 0,114 seconde voor de tweede keer dit seizoen als winnaar over de finish te komen. Tony Coveña kwam als zeventiende binnen. Na zijn tweede overwinning van het seizoen gaat Van der Mark nu alleen aan de leiding in de stand voor het wereldkampioenschap met 90 WK punten, voor Marino met 76 punten en Cluzel met 62 punten.

WK Zijspannen:
De race werd op een droge baan verreden. Reeves won voor Birchall na een spannende strijd, het verschil op de finish was slechts 0,1 seconde. Het Nederlandse team Streuer/Koerts finishte op de negende plaats.

European Junior Cup:
De Spanjaard Javier Orellana heeft de race gewonnen, voor Angelo Licciardi en Augusto Fernandez. In de wedstrijd die werd verreden onder moeilijke omstandigheden, een opdrogende baan, kwamen zeven coureurs ten val en daardoor slechts vijftien aan de finish. De Nederlander Jamie van Sikkelerus gaf zichzelf een mooi verjaardagcsadeau door achter de kopgroep als zevende de finishlijn te passeren. Max van Schoonhoven werd dertiende.