World Superbike Imola


KNMV - 10 mei, 2014

De Italiaanse ronde voor het World Superbike kampioenschap is dit weekend op het circuit van Imola. Ook de WK Supersport, de EK Superstock 600 en 1000 en de European Junior Cup komen in Imola aan de start. Michael van der Mark is in Imola op de tweede plaats geëindigd en staat nu gedeeld bovenaan in de tussenstand voor het WK Supersport.

Kwalificaties

WK Supersport
Jules Cluzel (MV Agusta) vertrekt zondag op het circuit van Imola vanaf de pole, voor Kenan Sofuoglu en Lorenzo Zanetti. Michael van der Mark kwalificeerde zich als zesde, Tony Coveña vertrekt vanaf de twintigste plaats op de startgrid.

EK Superstock 1000
Fabio Massie vertrekt zondag vanaf de pole. De voor het Nederlandse EAB Racing Team uitkomende Massei was tijdens de kwalificatie het snelst voor Lorenzo Savadori en Ondrej Jezek. Kevin Valk moet genoegen nemen met de zeventiende plaats op de startgrid.
 
European Junior Cup
De Spanjaard Javier Orellana vertrekt vanaf de pole, Jamie van Sikkelerus kwalificeerde zich zaterdag als dertiende voor de op zondag te verrijden race. Max van Schoonhoven start vanaf de zestiende plek.
 
Races

 
Van der Mark neemt leiding over in WK Supersport
Na zijn eclatante overwinning op het TT Circuit Assen heeft Michael van der Mark een mooie tweede plaats behaald op het circuit van Imola in Italië. De winst in deze wedstrijd ging naar zijn Honda-teamgenoot Lorenzo Zanetti. Titelkandidaat Kenan Sofuoglu had lange tijd de leiding in de race, maar viel met motorpech uit, terwijl Kevin Coghlan ten val kwam. Door de tweede plaats van Michael van der Mark gaat hij nu samen met de Fransman Marino, die in Imola derde werd, aan de leiding in het WK Supersport met 65 punten. De tweede Nederlander, Tony Coveña, raakte in de eerste ronde van de wedstrijd buiten de baan, maar vocht zich terug naar de veertiende plaats en behaalde daarmee twee WK-punten.

EK Superstock 1000
Barni Racing Team rijder Ondrej Jezek heeft zijn eerste zege weten te behalen, vlak voor de in Nederlandse dienst rijdende Fabio Massei. Kevin Valk, winnaar van de race in Assen, kwam tijdens de race ten val en wist geen punten te scoren.

EK Superstock 600
Marco Faccani heeft zaterdagmiddag de EK Superstock 600 wedstrijd gewonnen. De Italiaan kwam na twaalf ronden als eerste over de finish voor Niki Tuuli en Stefano Casalotti. Wayne Tessels werd op de negende plaats afgevlagd.

European Junior Cup
De European Junior Cup race kende vele wisselingen aan de kop van het veld, het was uiteindelijk Augusto Fernandez die er met de winst vandoor ging, Jamie van Sikkelrus kwam als elfde over de finish. Max van Schoonoven kwam helaas ten val.