WK en EK Motocross Spanje


KNMV - 10 mei, 2014

In het Spaanse Talavera de la Reina is op 10 en 11 mei 2014 (onder warme weersomstandigheden) een Grand Prix Motocross voor de klassen MXGP en MX2. Ook wordt gereden voor het Europees Kampioenschap in de klassen EMX250 en EMX300.

Kwalificaties

WK MXGP
Het was opnieuw Antonio Cairoli die de kwalificatierace won, met een ruime voorsprong op Jeremy van Horebeek en Kevin Strijbos. Herjan Brakke kwam op een achttiende plaats over de finish.

WK MX2
De heat werd gewonnen door de Zwitser Valentin Guillod van het Standing Construct KTM Team. De Fransman Jordi Tixier kwam op een tweede plaats over de finish voor zijn landgenoot Christophe Charlier. Jeffrey Herlings kwam pas op een zestiende plaats over de finish. De regerend wereldkampioen ging in de beginfase in de fout en viel ver terug.

Eerste manche

WK MXGP
Clement Desalle heeft de eerste manche gewonnen, voor Jeremy van Horebeek en Steven Frossard. Herjan Brakke scoorde één WK punt met een twintigste plaats.

WK MX2
Jeffrey Herlings heeft de eerste manche gedomineerd. De Red Bull KTM Factory rijder uit Elsendorp pakte kopstart en bouwde gedurende de wedstrijd een veilige voorsprong op. Arnaud Tonus werd tweede voor Dylan Ferrandis. 
 
EMX250
De zege ging naar Steven Clarke voor Sullivan Jaulin en Kampioenschapsleider Jorge Zaragoza. Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport Team is in de eerste manche op een vierde plaats over de finish gekomen. Naast Bogers was het alleen Luca Nijenhuis van de Nederlanders die met een zeventiende plaats punten wist te pakken. Roy van Heugten werd 22ste, Patrick Vos 32ste en helaas verdween Ceriel Klein Kromhof na drie ronden uit de wedstrijd. Freek van der Vlist wist zich helaas niet te kewalificeren.

Tweede manche

WK MXGP
Clement Desalle heeft na zijn zege in de eerste manche ook de tweede manche gewonnen. Antonio Cairoli werd tweede voor Kevin Strijbos, Jeremy van Horebeek en Steven Frossard. Herjan Brakke haalde met een negentiende plaats twee WK punten.

WK MX2
Jeffrey Herlings heeft na de eerste ook een spannende tweede manche van de GP van Spanje gewonnen. Hij kwam slecht uit de start maar door andere lijnen te rijden dan de rest kwam hij toch terug naar de eerste plaats. De tweede plaats ging nu naar Tim Gajser, Dylan Ferrandis kwam als derde over de finish. Herlings won de GP voor Ferrandis en Tonus. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij nu 27 punten voor op Tonus.

EMX250
In de tweede manche zijn drie Nederlanders in de top tien geeindigd. Calvin Vlaanderen werd negende, Brian Bogers tiende en Luca Nijenhuis twaalfde. De overige Nederlanders haalden geen punten.