TT-wildcard voor Thomas van Leeuwen


KNMV - 20 mei, 2014

Thomas van Leeuwen heeft via de KNMV een wildcard toegewezen gekregen voor de TT van Assen. De 19-jarige coureur uit Wezep zal op 28 juni in de Moto3-klasse uitkomen. Enkele uren na de officiële bevestiging, werd door de internationale motorbond FIM bekend gemaakt dat ook Jasper Iwema in zijn thuis-GP mag aantreden. De coureur uit Hooghalen kan in tweede instantie gebruik maken van een vrijgekomen startplaats in de Moto3-klasse.

Met Van Leeuwen en Iwema is het aantal Nederlandse deelnemers aan de TT van Assen gestegen tot vier. Bryan Schouten (CIP) en Scott Deroue (RW Racing GP) beschikken beiden over een vast startbewijs voor de GP’s.

Het is voor Thomas van Leeuwen de derde keer dat hij met een wildcard bij het grootste sportevenement van ons land zal aantreden. Toch komt de Gelderlander met een primeur voor deze belangrijke race.“De laatste twee keer heb ik in de TT op een eigenbouw motor van ons team gereden, maar dit jaar zijn we er het Spaans Open achtergekomen dat de ontwikkeling van ons materiaal wat achter blijft bij de concurrentie. Daarom hebben we een Kalex-KTM gekocht.”

Makkelijk was het niet om nog tijdens het seizoen een machine te bemachtigen, maar toch kon 71Workx.com Racing een deal maken met Roelof Waninge Racing. “Het gaat serieus en stevig hard in de Grand Prix en met deze motor hoop ik in ieder geval de aansluiting bij het veld te krijgen”, aldus de rijder die in 2013 Nederlands kampioen werd in de Moto3-klasse. Uiteraard moet Thomas van Leeuwen nog ervaring met zijn nieuwe racer opdoen en dat gaat gebeuren bij de wedstrijd voor het Spaans Open op het Circuit van Aragón in juni, eventueel voorafgegaan door een privétest.

Jasper Iwema die als 24-jarige coureur al de nodige ervaring heeft opgebouwd rijdt in 2014 ook in het Spaans Open. In de TT komt hij uit voor het team van Abbink Racing op een FTR KTM.