Stuntrijder Jeremy Vonk bij KNMV Motordag


KNMV - 02 mei, 2014

Stoppies, drifts, burn outs en tandem stunts: stuntrijder Jeremy Vonk (32) draait er zijn hand niet voor om en zal aanstaande zondag tijdens de KNMV Motordag in Lelystad driemaal een spectaculaire show geven.

De uit Lent, nabij Nijmegen, afkomstige stuntrijder is een bekende naam in de nog altijd groter wordende stuntwereld. Jeremy Vonk is dan ook net terug vanuit Rusland, waar hij jureerde bij de ‘East European championship stage 1 van de 3’. Naar eigen zeggen werd hij daar ‘behandeld als een rockster’ compleet met veel interviews en promotionele activiteiten. Tussen 2005 en 2009 reed Vonk actief mee in competities, waarbij zijn beste resultaten een 2e plaats in de categorie stoppie (het rijden/ balanceren op het voorwiel) en een 3e plaats in de categorie freestyle (vrije keus van stunts) betroffen. Ook toerde hij in 2006 met de Monster Jam, een stuntshow langs diverse Europese steden waarbij ook het Gelredome in Arnhem werd aangedaan, met bekende namen op het affiche zoals Joe Dryden, Jimmy Verburg en Gary Hart.

Tegenwoordig legt Vonk zich vooral toe op het geven van shows en zijn werk als jurylid bij wedstrijden en competities in landen over de hele wereld. Het mooie aan stuntrijden? “Op het moment dat je aan het gas hangt is het hoofd leeg. Je zet je helm op, geeft gas en alles is weg”, aldus de 32-jarige Lentenaar die in het dagelijks leven in de verzekeringbusiness werkzaam is. Dat hij nog maar weinig wedstrijden rijdt is een bewuste keus, Vonk: “Ik ben er een aantal jaren tussenuit geweest in verband met een kans in de motocross en de daaruit ontstaande rugblessure. Vorig jaar ben ik weer terug in de stuntwereld gekomen en zit nog niet op het niveau om in de top 5 van de competities te eindigen. Daarbij kost het erg veel geld om de wedstrijden af te reizen.”

Op de KNMV Motordag zal hij drie maal een show geven van zo’n 15 minuten op zijn speciaal klaargemaakte  Kawasaki ZX6 uit 2006, met o.a. een speciaal stijver frame, een groter tandwiel achter en extra sterke remmen. Verwacht veel stoppies en tandem stunts waarbij Fabienne Willemsen ook plaats neemt op Jeremy’s motor. Met sponsoren zoals Rockstar Energy, Termaat Motoren, AlpineStars, HK Suspension en Motul achter zich is Jeremy Vonk beslist een topper, die zondag 4 mei tijdens de KNMV-jubileumdag meerdere malen te bewonderen zal zijn. Binnenkort gaat zijn vernieuwde website live: www.jeremyvonk.com